Protestes de l'ANC al ple de constitució del Consell Comarcal del Vallès Oriental arran del pacte de Junts, PSC i comuns

Membres de l'Assemblea han xiulat i escridassat tots els consellers amb proclames com "som majoria, volem unitat", "no al 155" i "no ens representeu"

Política

L'ANC ha escridassat els membres del Consell Comarcal del Vallès Oriental pel pacte de PSC, Junts i comuns
L'ANC ha escridassat els membres del Consell Comarcal del Vallès Oriental pel pacte de PSC, Junts i comuns | M.E.

La sala Tarafa de Granollers ha acollit aquest migdia una tensa sessió de constitució del ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental, en què un pacte del PSC, JuntsxCat i comuns ha deixat fora del govern ERC, la llista amb més alcaldies a la comarca i empatada a consellers (11) amb els socialistes. L'acord ha suscitat les protestes de l'ANC, que amb xiulets i crits han retret als partits independentistes que no hagin arribat a un acord i han recriminat a Junts "el pacte de la vergonya", deien.

Durant bona part de la sessió plenària, una cinquantena de persones amb cartells amb el lema #Stop155 han escridassat els representants polítics amb proclames com "som majoria, volem unitat", "no al 155" i "no ens representeu" i "no amb el nostre vot".

La presidenta de la mesa d'edat, M. Lluïsa Ferré, ha demanat "respecte" en diverses ocasions per tal que aquest "acte cabdal per la democràcia es pugui desenvolupar amb normalitat". Les protestes, però, no han cessat.

De fet, per poder sentir el jurament o promesa al càrrec dels consellers s'ha hagut d'habilitar un micròfon i els crits s'han fet especialment sonors quan s'ha citat per primer cop el candidat de Junts, Francesc Colomé –minuts després proclamat president del Consell Comarcal–, quan els manifestants han cridat "això no és democràcia, és partidisme" i "es vulneren els nostres drets". Colomé els hi ha etzibat: "jo també vull unitat, però mentre no hi sigui toca treballar pel Vallès Oriental".

Tot i que ERC es mantindrà a l'oposició en aquest nou Consell Comarcal, l'ANC ha escridassat de la mateixa manera els seus representants. De fet, el candidat republicà, Marc Candela, ha fet el discurs en mig de la sorollosa protesta, que no s'ha aturat ni quan ERC tornava "a estendre la proposta de pacte" a Junts.

Un cop Colomé ha pres possessió i els diferents portaveus de les forces polítiques han fet el seu discurs –ple d'explicacions i de retrets creuats per les negociacions de les darreres setmanes–, el membres de l'ANC ja havien marxat.

Edicions locals