Freddy Mercury es reencarnarà al parc de la Linera amb Momo

L'escenari principal de concerts acollirà durant tot el cap de setmana diverses bandes de versions rock, així com artistes locals

Cultura

Aquest ha estat l'any de Freddie Mercury. La pel·lícula Bohemian Rapsody –en la qual Rami Malek interpretava el famós líder de la banda de rock-pop i que li va valdre l'Oscar al millor actor– ha fet que aquest mític grup tornés a posar-se de moda. Què millor, doncs, que sentir les seves cançons altra vegada aquest cop de la mà d'una banda tribut com Momo al parc de la Linera la nit de diumenge (0 h).

Es tracta d'un homenatge que neix des del cor i amb un profund coneixement del llegat musical que versiona. Això fa que hagi estat l'única banda de parla hispana triada per tocar a la 24a Convenció de Fans de Queen celebrada a Anglaterra. Naturalment, el principal actiu de Momo és la veu del seu cantant, José Luis Momo Cortés, que és capaç de reproduir els molts registres de Mercury. La seva qualitat ha estat elogiada, fins i tot, pel mateix Brian May, guitarrista de Queen, que el va escollir personalment per protagonitzar la versió espanyola del musical We will rock you.

Cortés es va sentir atret per Queen des de petit, encara que va ser després de la mort de Mercury, el 1991, quan va desenvolupar el que defineix com una "obsessió compulsiva". La banda es va crear l'any 2000 i des d'aleshores el grup ha ofert més de 700 concerts de gran qualitat.

Versions del millor rock

La Linera també acollirà durant el cap de setmana tot un seguit d'artistes i bandes, entre les quals en destaquen algunes que versionen els majors èxits del rock nacional i internacional.

Divendres serà el torn de Ruc’n’Roll (1.20 h), un projecte musical que ret homenatge als clàssics del rock català, principalment dels anys 90. En les darreres dues temporades, la banda ha compartit escenari amb grups com Els Catarres, Mishima, Mazoni o Buhos.

Dissabte (23.30 h) tornarà un clàssic de la festa paretana: Apache. Els jaenesos, formats el 1979, oferiran un grapat de versions de rock entrellaçades amb temes propis.

I d'altra banda, La Tribu, qui ja va actuar al municipi fa uns anys, interpretarà temes rock clàssics des dels anys 70 fins a l'actualitat, amb un repertori adreçat al públic jove. Serà diumenge a partir de les 2 h.

Els Cochambre mai fallen

La banda Hotel Cochambre torna una vegada més amb les seves versions a la festa paretana. El grup de versions format per Benito Inglada, Charlie Cuevas, Diego Marín, Danny Navarro i Miguel Pino contagiarà de nou la seva energia al públic i el farà embogir amb el seu espectacle de versions anomenat Cucaracha Tour. Serà la mitjanit de dilluns al parc de la Linera (0.30 h).

Quilòmetre 0

La programació també contempla espais per als músics locals a la Linera. Els primers seran els vallesans Fantàctels la matinada de divendres a dissabte (3.45 h), qui compten amb un integrant paretà. Es tracta d'una banda d'ska Two-Tone frenètic, alegre i gamberro, amb unes melodies que parlen de les desventures de diversos antiherois i inadaptats socials.

I la resta d'artistes de quilòmetre 0 actuaran dilluns a les 20.15 h al mateix escenari, i són els tres grups i artistes que s'havien presentat al concurs Talent Parets –cancel·lat per les insuficients inscripcions–. Es tracta d'Iván Moreno, Beer in the Moon i Friday Mood.

Més música al poble

Durant el cap de setmana també hi haurà altres actuacions per a tots els públics com les de l'orquestra La Principal de la Bisbal –dissabte a les 20.15 h i posteriorment a les 23.30 h a la plaça de la Vila–, la música de Marta Pujol en record de l’emblemàtic pub paretà Prins –dissabte i diumenge a les 21 h a la Linera–, el jazz vermut amb l'actuació de Magnòlia –diumenge a les 13 h a La Linera–, i el concert de l'Orquestra Internacional Maravella –dilluns a les 20 h a la plaça de la Vila–. 

Edicions locals