El govern de Parets mostra el seu suport als presos i exiliats polítics, i en especial al veí Jordi Turull

Van llegir un manifest a l'inici del ple ordinari celebrat dijous a la tarda

Política

El govern de Parets mostra el seu suport als presos i exiliats polítics, i en especial al veí Jordi Turull
El govern de Parets mostra el seu suport als presos i exiliats polítics, i en especial al veí Jordi Turull

El govern de Parets –Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT– va llegir dijous un manifest per donar el seu "màxim suport, escalf i acompanyament al veí del municipi Jordi Turull i Negre, en presó preventiva des del març de 2018, així com a la resta de presos polítics i exiliats en relació al procés d’autodeterminació de Catalunya". Va ser a l'inici de la sessió ordinària del ple.

Els membres del nou govern van reiterar d'aquesta manera el seu posicionament d’absolut rebuig davant les mesures empreses per l’Estat, que consideren arbitràries i desproporcionades, i també van assegurar "que vulneren els drets fonamentals dels processats pel Tribunal Suprem i que ens situen en un context de retrocés en els drets i les llibertats".

El manifest, assenyalen, no neix d’un posicionament ideològic ni d’un signe polític, és fruit "d’un sentiment democràtic, de llibertat i de justícia". A més, afirmen que "l’existència de presos polítics atempta contra els drets recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans i contra el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa el 1950 i ratificada per l’Estat espanyol".

I davant d’aquesta situació, amb el manifest pretenien: "Reivindicar la defensa dels drets a la llibertat d’expressió, a la manifestació i a la participació política; reclamar la llibertat immediata dels presos polítics i exiliats, perquè exercir el dret a vot mai pot ser considerat un delicte en un estat democràtic; i exigir l’alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats i reprendre la normalitat democràtica i l’obertura del diàleg polític per resoldre aquest conflicte, que entenem és l’únic camí que pot conduir a la una solució d’acord als valors democràtics".

El manifest del govern conclou: “L’Ajuntament de Parets del Vallès, com a institució, té el deure i la responsabilitat de promoure les accions necessàries per donar suport a Jordi Turull i Negre i els seus familiars fins al moment que en què es resolgui aquest conflicte i es restableixi la normalitat democràtica”.

El govern també ha fet extensiu el seu suport als familiars de Turull, amb els quals s’han posat a la seva completa disposició.

 

Edicions locals