Més de 155.000 euros per millorar la piscina municipal Miguel Luque

El govern va aprovar una modificació de crèdit, amb la qual també preveu llogar el local de l'antic BBVA de la plaça de la Vila

Societat

Es preveuen actuacions de millora a la piscina Miguel Luque
Es preveuen actuacions de millora a la piscina Miguel Luque

El govern va aprovar en el ple ordinari del passat 25 de juliol una modificació de crèdit de 2,19 milions d'euros per fer diverses inversions en el municipi, entre les quals destaca una partida de més de 155.000 euros per la millora de la piscina municipal Miguel Luque.

Amb aquests diners es preveu portar a terme "la rehabilitació de la recepció a la piscina, l'arranjament de la maquinària i el canvi de taquilles i dels bancs de PVC", segons va explicar la portaveu d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech. I també s'inclou la informatització del sistema d'accés a l'equipament.
En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Seguer, va apuntar que volen "posar al dia aquesta piscina que es va inaugurar el 1987".

Altres inversions previstes

El punt aprovat també contempla el lloguer de l'edifici de l'antic BBVA de la cantonada de la plaça de la Vila amb el carrer Sant Antoni, per instal·lar-hi oficines municipals i d'atenció al públic. A banda, algunes de les inversions més destacades que també hi són incloses en la modificació de crèdit són: el tancament d'una bassa del parc de la Linera i la seva conversió en una zona de gespa, i la canalització de les aigües fluvials; l'arranjament de les goteres del nou pavelló d'esports; la millora de la climatització de la sala d'exposicions de Can Rajoler; l'adquisició de jocs infantils per als parcs; la millora de l'asfalt d'alguns carrers; la instal·lació de càmeres de seguretat a la plaça de la Salut; la construcció de més horts urbans a Can Jornet; la millora del mobiliari de la cuina de l'escola Pau Vila; l'adquisició d'una màquina fregadora per a la pista de Can Butjosa; la renovació de seients de graderies del camp de futbol i del pavelló; o la renovació de la xarxa del clavegueram.

Sobre la millora de la xarxa de clavegueram al carrer Independència –una inversió prevista de 175.000 euros–, Juzgado va qüestionar la partida destinada, ja que es tracta "d'un projecte que ja s'havia valorat i que estava al voltant de 100.000", i que es compta "amb una subvenció del Consorci del Besòs de 90.000 euros". És per això que als socialistes els va "xocar" que hi hagi una elevada previsió de 175.000 euros més 90.000 de la subvenció.

Seguer, però va treure-li ferro a l'assumpte assegurant que "hi ha partides que s'hauran d'exhaurir i d'altres que no caldrà. I si realment hi ha subvenció, aquesta partida no caldrà esgotar-la".

La modificació de crèdit es va aprovar amb els vots a favor dels tres partits del govern –Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República– i l'abstenció del PSC. Pel que fa al regidor de Ciutadans, Manuel Losada no va assistir al ple, coincidint amb la seva primera setmana d'activitat com a diputat al Parlament de Catalunya.

Edicions locals