El paretà Josep Maria Turull és nomenat nou prior del Palau de la Generalitat

El paretà, cosí de Jordi Turull, encapçala la capella de Sant Jordi des d'inicis d'agost

Societat

Evangelista i Turull, el segon i el tercer començant per l'esquerra respectivament
Evangelista i Turull, el segon i el tercer començant per l'esquerra respectivament | Arquebisbat de Barcelona

Parets del Vallès

El mossèn paretà Josep Maria Turull, cosí de Jordi Turull, és des d'aquest mes d'agost el nou prior de la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Concretament, el president Quim Torra, acompanyat de la consellera de la presidència, Meritxell Budó, va procedir el passat 2 d'agost al nomenament de Turull en substitució del mossèn Joan Evangelista Jarque –responsable del culte en les darreres quatre dècades en aquest espai privat que depèn del cap del govern català–.

Tot seguit, es va celebrar una missa a la mateixa capella de Sant Jordi en presència de familiars i amics dels dos preveres.

El prior paretà

Josep Maria Turull i Garriga va néixer a Parets l’any 1966 i va ser ordenat de prevere el 1991.

El nou prior de la capella de Sant Jordi també va ser rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor del 2005 al 2018; ha estat el delegat de pastoral vocacional de la diòcesi del 2005 al 2011; i el 2009 va ser creat canonge de la S.E. Catedral de Barcelona.

A més, des del 2011 era l’encarregat de les celebracions litúrgiques a la Basílica de la Sagrada Família fins que el 2018 va passar a ser el primer rector de la Basílica de la Sagrada Família. Des d’ara, compartirà aquestes responsabilitats ministerials amb les de prior a la Capella de Sant Jordi. I també amb la seva tasca com a professor d’antropologia teològica i metodologia en la Facultat de Teologia de Catalunya.

Edicions locals