El Festival Artístic Internacional L'Arlequí celebra la quarta edició amb regust forà

Màgia, música, pallassos, il·lusionisme i escapisme ompliran els carrers de mollet aquest divendres i dissabte

Cultura

Fakir Testa Festival l'Arlequí
Fakir Testa Festival l'Arlequí | Fakir Testa

El Festival Artístic Internacional L'Arlequí arriba a la seva quarta edició amb la participació de nou companyies, dues d'elles molletanes i set internacionals. Una proposta per a tots els públics amb els carrers i les places com a escenaris principals.

El festival fa una clara aposta per companyies de fora, sense oblidar els artistes de casa. En el cartell d'enguany, en l'apartat internacional actuaran l'artista suís de circ, Yldor Llach, amb l'espectacle Sobre Rodes; la maga i clown de Jerez de la Frontera, Lola Mento, voluntària habitual de l'ONG Pallassos Sense Fronteres; els mags de l'Argentina i Bosnia, Sasha & Connie que oferiran un espectacle de gran format en parella on fusionaran grans il·usions amb mentalisme i escapisme; el mim xilè Karcocha; els músics barcelonins, El Pony Pisador, i el faquir madrileny, Fakir Testa, reconegut com un dels millors fakirs espanyols i de tot Europa.

Pel que fa a la representació molletana al festival, els convidats són el Dr. Bombolles que actuarà conjuntament amb els Castellers de Mollet durant la cercavila de divendres i la formació de percussió Black Clap, que encapçalarà la cercavila de dissabte.

A tot aquest cartell cal sumar-hi el cabaret que la companyia xilena i algeriana Los IndulgenTres va dur a terme al restaurant Socarrat, aquest dijous a la nit. La representació va donar el tret de sortida oficial al festival que acabarà dissabte a les 22.30 h, amb l'espectacle musical el Pony Pisador. Aquesta formació de cinc joves barcelonins és el primer grup català en cantar sea shanties, cançons marineres de l’època colonial, i temes d’influència celta i country.

Una programació social

En l'edició d'enguany, com ja va fer l'any passat, el festival  mostra la seva cara més solidària fent arribar les representacions artístiques a diferents àmbits de la societat. En aquest sentit, algunes de les companyies convidades van actuar el dimecres a la Unitat terapèutica Els Til·lers i al menjador social de Càritas. Així mateix, les actuacions també arriben aquest divendres, a l'Hospital de Mollet, i està previst que dissabte estiguin presents a la festa que organitza ADIMO a Ca n'Arimon.

A més a més, durant l'espectacle de cloenda que tindrà lloc al Jardinet, el dissabte a la nit, les colles de Morats i Torrats s'encarregaran del sopar i les begudes i es farà un recapte que es destinarà a l'ONG Pallassos sense fronteres.

Precisament, coincidint amb el festiva, la sala d'actes del Casal  Cultural albergarà una exposició de fotografies sobre l'ONG titulada 25 anys sense fronteres. Aquest acte s'organitza per commemorar el 25è aniversari de la fundació d'aquesta associació que integra com a membre de la seva junta Pau Segalés, director artístic del Festival L'Arlequí.

Nou escenari

Com a novetat d'aquest any, es recupera un  dels espais de les primeres edicions, el parc de les Pruneres, on s'oferiran tres representacions. A banda d'aquest parc, el públic podrà gaudir de les actuacions de les companyies artístiques participants en quatre emplaçaments més: la plaça Catalunya, la plaça Prat de la Riba, el Jardinet i el carrer Ramon Casas. Pel que fa a les cercavil·les de divendres i dissabte, ambdues començaran a la plaça Catalunya, en un recorregut de mitja hora de durada que acabarà a la plaça Prat de la Riba.

A més a més, també com a novetat d'aquesta edició, L'Arlequí s'ha proposat esdevenir un festival 100 per 100 sostenible i per això ha creat un got reutilitzable.

El que es manté igual que en edicions anteriors és el sistema de taquilla inversa. Es tracta d'un format amb el qual els artistes, un cop finalitzat l'espectacle, passen la gorra per rebre donacions del públic.

Edicions locals