Els marcadors, una tècnica habitual dels robatoris a domicilis

Trossos de plàstic transparent, paper o fils prims de silicona, els estris més freqüents

Societat

Marcador utilitzat pels lladres en un habitatge
Marcador utilitzat pels lladres en un habitatge

La Regió Metropolitana Nord del Mossos d'Esquadra treballa amb diverses investigacions de robatoris a domicilis en els quals els lladres estan utilitzant marcadors. El propòsit dels agents és col·laborar amb la ciutadana per prevenir aquestes activitats delictives.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.
 
Aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que tant afecten a l’esfera privada de les persones. Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya.
 
Els agents de la policia catalna afirmen que aquesta problemàtica s’ha de treballar des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals, i també des de la prevenció. Per aquest motiu recomanen que si es localitza un marcador a la porta de casa s’ha de trucar al 112, treure el marcador i revisar les portes dels veïns per si els lladres n'han col·locat més. També aconsellen no denunciar els fets a través de les xarxes socials.

Edicions locals