S'aprova la modificació d'una promoció d'habitatge per protegir la Torre Adela

L'Ajuntament haurà de pagar 139.493,87 euros

Societat

S'aprova la modificació d'una promoció d'habitatge per protegir la Torre Adela
S'aprova la modificació d'una promoció d'habitatge per protegir la Torre Adela

La promoció d'habitatges al carrer Miquel Servet 19-21 comptarà amb una casa menys del que hi havia previst. Tot plegat serà per salvaguardar les vistes a la Torre Adela, un edifici inclòs al catàleg de patrimoni com Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Així es va aprovar per unanimitat en el darrer ple ordinari, celebrat al juliol. Aleshores, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, va explicar que "es va observar una vegada concedida la llicència que una de les cases tapava la perspectiva de la Torre Adela". És per això que "se li va proposar al promotor –Habitat Vallcat– que retirés una casa i que aquest espai es convertís en espai lliure", va afegir Martí.

Concretament, es tracta d'una àrea de 139,58 metres quadrats, d'entre els quals hi ha una part que és la rampa d'accés als habitatges existents. L'espai lliure, per tant, serà de 92,19 metres quadrats.

D'aquesta manera, la promotora d'habitatges involucrada, Habitat Vallcat, farà la cessió d'aquests 139,58 metres a canvi d'un pagament per part de l'Ajuntament de Parets de 139.493,87 euros.

Tot plegat es tracta d'un conveni tramitat durant el passat mandat, i la regidora va assegurar, "en defensa de l'equip de govern anterior, que la proposta que es va tirar endavant complia amb el pla general". Aquesta aprovació és, per tant, "una millora" d'aquell conveni.

Perquè es pogués aplicar aquesta mesura, posteriorment es va aprovar també per unanimitat la modificació puntual del planejament urbanístic.

Edicions locals