La CNT reclama que s'esclareixin les causes de l'accident mortal a Embalatges Petit

El sindicat assegura que la precarietat és un factor determinant en les causes dels accidents laborals

Societat

| Embalatges Petit

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

El sindicat CNT lamenta l'accident laboral mortal que va patir divendres passat un veí de Mollet a l'empresa paretana Embalatges Petit, després de caure-li un fardell de paper compactat de 700 quilos de pes des d’una alçada de cinc metres, i reclama a Inspecció de Treball que n’aclareixin les causes.

En aquest sentit, Genís Ferrero, secretari d’Acció Sindical i Jurídica de la secció comarcal de la CNT Vallès Oriental, afirma: "No sabem exactament què ha passat, però ha fallat alguna cosa". Això sí, assegura que, tot i que la víctima fos empleat d'una empresa subcontractada, "el titular del centre de treball és responsable de com s'executa l'activitat a les seves instal·lacions", instant d'aquesta manera a què Embalatges Petit no vulgui eludir responsabilitats.

D'altra banda, des de la CNT apunten que, "com és molt habitual en la sinistralitat laboral, la precarietat és un factor determinant en les causes dels accidents laborals". De fet, Ferrero afegeix que "els accidents laborals són majoritàriament de treballadors d'empreses subcontractades" i això es deu a què "la dedicació que es destina per formar un treballador fix no és la mateixa que per un de subcontractat o temporal". Unes formacions que "poden evitar riscos que són evitables".

Elevades xifres de mortalitat laboral

En aquest 2019, fins al mes de juliol, hi ha hagut 64 morts en accidents laboral a Catalunya, d’un total de 492 al conjunt de l’Estat. Aquestes xifres "posen de manifest que el compliment de la legislació en matèria de prevenció de riscos laborals als centres de treball és molt deficient", segons la CNT, i el sindicat "denuncia la manca de cultura preventiva per la classe empresarial i la manca de recursos que hi dedica l’administració per a realitzar inspeccions més freqüents i efectives".

D'aquesta manera, la CNT clou assegurant que "les xifres a nivell global posen en evidència que els beneficis de les empreses estan per davant dels seus treballadors i treballadores".

Edicions locals