La celebració de l'Onze s'avança amb un aplec cultural

L'Ajuntament, Ara Parets ERC i l'ANC organitzen diverses activitats culturals i polítiques per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

Societat, Política

La celebració de l'Onze s'avança amb un aplec cultural
La celebració de l'Onze s'avança amb un aplec cultural | Aj. Parets

Dimecres tornaran a celebrar-se un any més els actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Serà amb la tradicional ofrena floral a la plaça dels Països Catalans, davant del monument de l’Onze de Setembre –obra de l’escultor Carles Vives i inaugurat el 2004–, en què participaran l’Ajuntament de Parets del Vallès, així com associacions i entitats del municipi, i les formacions polítiques locals. Serà a partir de les 10 h –dues hores abans del que era habitual–.

Tot seguit, a les 11 h, tindrà lloc una audició de sardanes amb la Cobla Rosaleda i amb la col·laboració d'Amics de la Sardana de Parets.

Tanmateix, i com a novetat, els actes organitzats per l'Ajuntament arrencaran el dia anterior. Concretament serà a partir de les 19 h al parc del Sot d'en Barriques amb l'aplec de cultural popular, a càrrec de diverses entitats com Manyacs o el Ball de Gitanes.

I al vespre serà el moment per a la música. Primer actuarà la cantautora montmelonina Marta Shanti (21 h). Després serà el torn del jove duet paretà format per Noemí Gilabert i Sergi Igual (22 h). I tot plegat clourà amb l'actuació de Miquel del Roig (23.15 h). Es tracta d'una activitat que altres anys havia estat organitzada per Ara Parets ERC dins la seva Festa Republicana i que enguany assumirà el consistori.

Quarta Festa Republicana

Precisament, dimarts al vespre (a partir de les 20.30 h) se celebrarà la quarta Festa Republicana, organitzada per la secció local d'ERC. L'activitat consistirà en una botifarrada popular al preu de 5 euros que inclou entrepà (3 euros), beguda (1 euro) i a més es farà la donació d'un euro per a l'Associació Catalana de Drets Civils.

Aquest és el quart any consecutiu que Esquerra organitza la botifarrada, un acte que va néixer el 2016 per donar més rellevància a la celebració de la Diada a Parets.

Marxa de torxes

I a més, un nou any l'ANC organitzarà al municipi, amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, una marxa de torxes. També serà dimarts a la tarda. Arrencarà a les 20 h del parc del Sot d'en Barriques, passarà per l'avinguda de Catalunya i acabarà al monument de l'Onze de Setembre, a la plaça dels Països Catalans. Allà es llegirà el manifest de la Diada d'enguany i es portarà a terme una ofrena floral per part dels assistents.

Ciutadans tampoc participarà enguany als actes de la Diada

Com ja és habitual en el partit taronja, Ciutadans tampoc participarà aquest any en els actes institucionals de la Diada, ja que consideren que "no és la festa de tots els catalans", perquè està "segrestada pel nacionalisme". Els membres de Ciutadans Parets sí que participaran, però, en l'acte propi que el partit organitzarà a Barcelona. Des de Ciutadans també aposten "per una Diada inclusiva en una data festiva que hauria de ser el 23 d'abril, dia de Sant Jordi". D'altra banda, el regidor de la secció local de Cs, Manuel Losada, lamentava el passat juliol en un article al butlletí municipal que el govern hagués "col·locat el llaç groc en el balcó per representar només a una part dels ciutadans" i que hagués "retirat la bandera espanyola de la sala de plens".

Edicions locals