"La violència és la conseqüència d'un conflicte no reconegut i no abordat"

El professor universitari Paco Cascón ha fet una conferència aquest matí a la Sala Basart Cooperative per donar el tret de sortida al curs escolar

Societat

"La violència és la conseqüència d'un conflicte no reconegut i no abordat"
"La violència és la conseqüència d'un conflicte no reconegut i no abordat" | Aj. Parets

Aquest divendres al matí s'ha inaugurat el nou curs escolar a Parets amb una conferència a càrrec del professor universitari i assessor en resolució de conflictes Paco Cascón i que portava de nom Educar en i per al conflicte i la convivència, en la qual ha parlat precisament sobre com tractar els conflictes i la convivència des de l'educació, i en la qual ha compartit conceptes com: "La violència és la conseqüència d'un conflicte no reconegut i no abordat".

Uns dos centenars de docents dels centres paretans han pogut gaudir de la xerrada, en la qual Cascón, qui també és educador per la pau i assessor en resolució de conflictes, també ha dit que "la violència és evitable i hem d'evitar-la per tots els mitjans, però el conflicte és inevitable i hem d'aprendre a conviure amb els conflictes, a fer del conflicte una oportunitat de canvi, de millora i de transformació".

I en aquesta línia, ha comentat que "on s'ajuntin dues o més persones diferents hi haurà conflictes de tota mena, perquè som diferents, però això és bo. El que no hi ha d'haver mai és violència, sinó respecte".

D'altra banda, el ponent ha afegit: "Quan ara parlem més de la violència de gènere o de l'assetjament escolar, no crec que sigui necessàriament perquè n'hi hagi més, sinó perquè les coses que abans deixàvem passar, ara no les deixem passar".

Presentació oficial de la regidora d'Educació

Aquesta ha estat la "presentació oficial com a regidora d'Educació" de Casandra Garcia, com ella mateixa ha apuntat. Garcia, qui també és tinenta d'Alcaldia, ha explicat que "un dels objectius és fer xarxa amb totes les escoles i intentar posar el més fàcil possible la feina a tots aquests professionals, perquè sigui més fàcil educar, que és una feina tan valuosa i tan important". I ha afegit: "Volem ser al vostre costat durant tot el curs i remar en el mateix sentit".

Durant el seu parlament, García ha valorat la bona qualitat de l'educació que hi ha a Parets i ha animat a tots els assistents a continuar amb els projectes educatius dels centres per mantenir l'èxit de l'educació en el municipi. A més, ha destacat les bones dades dels darrers mesos pel que fa a resultats i ha animat tothom "a continuar exercint les vostres funcions amb tanta professionalitat, alhora que gaudiu del que feu, perquè la vostra tasca és especialment rellevant".

Seguidament ha donat la paraula a l'Alcalde Jordi Seguer, qui ha fet un breu parlament per agrair la participació dels assistents en l'acte i per reafirmar l'aposta que l'Ajuntament fa per l'educació. D'aquesta manera, ha assegurat que "l'educació és un pilar bàsic del desenvolupament de les persones i de la societat des de l'aprenentatge, el desenvolupament de les capacitats, però sobretot dels valors".

A l'acte també ha assistit la Inspectora d'Educació, Pilar Capellà, qui ha dirigit unes paraules al públic per agrair la tasca que fan i per animar els professionals a continuar fent els projectes tan diversos que hi ha a Parets.

Edicions locals