Blanca Bragulat: 'Els trasllats fins a la presó haurien estat impossibles sense la solidaritat de la gent'

La paretana ha substituït aquest estiu com a presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils

Política

Blanca Bragulat: 'Els trasllats fins a la presó haurien estat impossibles sense la solidaritat de la gent'
Blanca Bragulat: 'Els trasllats fins a la presó haurien estat impossibles sense la solidaritat de la gent' | Jordi Pujolar / ACN

Parets del Vallès

La paretana Blanca Bragulat, dona de l'exconseller de presidència Jordi Turull, ha estat nomenada aquest estiu presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils, i hi arriba al càrrec "en un moment d'impàs, pendents de la sentència dels presos polítics".

Tot i això, sí que assegura que tenen "campanyes preparades pel que pugui passar", per si la sentència és desfavorable a Turull i la resta d'empresonats.

Bragulat explica que el seu nomenament com a presidenta arriba després que la seva antecessora, Meritxell Lluís –dona de Josep Rull–, entrés al consistori de Terrassa com a regidora: "Es va considerar que la presidenta no havia de ser un càrrec electe". Però, en tot cas, la seva "complicitat i responsabilitat serà la mateixa ara com a presidenta, que abans com a vocal". I afegeix que, malgrat els càrrecs d'uns o altres, "estem totes les famílies dels empresonats i dels exiliats unides contra la repressió de l'estat".

En el que insisteix la paretana, és en agrair el suport de tanta gent: "Seria molt difícil que ens giréssim i veiéssim que no hi ha ningú al darrere". De fet, assegura que "els trasllats fins a la presó haurien estat impossibles sense la solidaritat de la gent" que ha fet donacions. L'última vegada que Jordi Turull va ser a Soto del Real, "els vis a vis eren a les 9 h", apunta Bragulat, "i això vol dir que havíem de passar la nit".

Aquestes despeses, però també la dels familiars dels exiliats per marxar a veure'ls a l'estranger, han estat possibles, segons la recent nomenada presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils, gràcies a les aportacions econòmiques que han anat rebent. És per això que insisteix que "és molt important fer-se'n soci".

Edicions locals