Els Mossos atribueixen al factor humà els dos accidents mortals al tram molletà de la C-17

Les dades de la policia catalana apunten que aquest tram té una baixa concentració d'accidents

Societat

Els Mossos atribueixen al factor humà els dos accidents mortals al tram molletà de la C-17
Els Mossos atribueixen al factor humà els dos accidents mortals al tram molletà de la C-17

Mollet del Vallès

L'accident del passat diumenge al matí és el segon sinistre mortal en menys de dos mesos que es produeix al tram molletà de la C-17, després que a finals de juliol morís un motorista en topar amb un vehicle que va saltar la mitjana de la carretera al quilòmetre11,1. Amb tot, els Mossos consideren que ha estat una fatal casualitat i que el tram no és especialment perillós.

Els Mossos d'Esquadra asseguren que aquest tram no es considera un punt negre ja que presenta una baixa accidentalitat. "En els darrers cinc anys no s'havia produït cap accident mortal", indica Pedro Castrejón, inspector en cap de l'Àrea Regional de Trànsit de l'Àrea Metropolitana Nord.

En concret, i segons les dades facilitades pels Mossos, en el tram molletà de la C-17 –comprès entre els punts quilomètrics 9,9 i 13,6– en els darrers cinc anys (2015-2019) no s'havia produït cap accident mortal i només s'havia comptabilitzat un ferit greu. A més, respecte el mateix període de l'any passat, enguany, els accidents s'havien reduït un 26% i el 2019 era l'any amb una accidentalitat més baixa des del 2015.

Els dos accidents mortals de juliol i setembre han disparat l'estadística però Castrejón assegura que, en tots dos casos, les causes del sinistre estarien relacionades amb el factor humà i, no pas, amb l'estat de la via. "És un tram ben senyalitzat, amb una velocitat adequada i amb mitjana de separació entre sentits", diu.

Pel que fa al punt concret on s'han produít els dos accidents –a 400 metres de distància un de l'altre, un a dins del túnel i l'altre a la sortida– Castrejón opina que, malgrat els diferents accessos i sortides que hi ha a la carretera, no és un punt perillós. "Si fos un punt conflictiu ja haguéssim fet un informe al titular de la via perquè es prenguessin mesures, però no és el cas", assegura.

Edicions locals