Parets se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Es portaran a terme diversos tallers i activitats

Societat

Parets se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat
Parets se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat | Silvia Ferran / Aj. Parets

Durant aquesta setmana es realitzaran tot un seguit d'activitats emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat, amb l'objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

Però també es pretén reflexionar sobre els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, i com millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. I per fomentar l'ús del transport públic, del 16 al 22 de setembre, el servei del bus urbà tornarà a ser gratuït en tots els horaris i recorreguts.

Les activitats

Durant tota la setmana hi haurà, a les escoles i biblioteques, diferents tallers i activitats relacionades amb la mobilitat adreçades als estudiants.

D'altra banda, dilluns i dimecres (de 10 h a 12 h) s'instal·laran punts informatius sobre mobilitat sostenible als mercats de Can Berenguer i del Camp de les Peces.

Dijous (10 h) tindrà lloc la caminada saludable, coordinada pels Casals d'Avis de Parets i amb la col·laboració de l'Escola de la Natura.

I diumenge, Dia Mundial Sense Cotxes, es farà la cloenda de la jornada amb la Diada de la Bicicleta, que sortirà dels del poliesportiu municipal a les 10 h i tindrà un recorregut circular i de dificultat baixa de 10 quilòmetres. I paral·lelament, durant el matí es desenvoluparà l’activitat mou-T en família!, per a famílies amb nens a partir de 3 anys, que consistirà en un circuit quadrat tancat de 30 metres per 30 metres a l’aparcament del Poliesportiu, on es podran provar diferents aparells de mobilitat elèctrica. 

Edicions locals