La paretana Ramona Arimon presenta un poemari feminista 'd'amor, sexe i altres circumstàncies'

El llibre tracta dones "treballadores, prostituïdes, maltractades, violades o supeditades"

Cultura

La paretana Ramona Arimon presenta un poemari feminista "d'amor, sexe i altres circumstàncies"
La paretana Ramona Arimon presenta un poemari feminista "d'amor, sexe i altres circumstàncies"

La paretana Ramona Arimon va presentar divendres a la sala d'exposicions de Can Rajoler el seu llibre Poemes d'amor, sexe i altres circumstàncies. Es tracta d'un poemari feminista "principalment dedicat a les dones", segons explica la mateixa autora, qui havia estat secretària de la Dona d'ERC.

L'obra, de fet, parla "de sexe, d'amor i principalment de desamor", així com "de sexe sense amor, d'amors frustrats o d'amors passats". Però ho fa des de punts de vista ben diferents, tractant tota mena de dones: "Treballadores, prostituïdes, maltractades, violades o supeditades".

Arimon, que escriu poesia "des de molt jove", va assegurar que li va sortir "del cor" fer aquest poemari i que té previst publicar-ne dos més pròximament.

Tot plegat, amb una ambició ben paretana: "Sóc una dona del poble i vull que els meus poemes arribin al poble, és el que pretenc. M'agradaria que la gent del poble, i sobretot les dones, se sentís reflectida amb aquests versos".

Presentació a càrrec de Niu d'Art Poètic

La presentació va anar a càrrec de Niu d'Art Poètic, i concretament va ser un dels membres de l'entitat paretana, Isidre Oller, qui va engegar l'acte. "És molt emocionant i alhora molt difícil", va dir sobre el fet de presentar el poemari, que va recomanar que l'única manera que hi ha per conèixer-lo, és llegint-lo.

També va assegurar: "Hi ha alguns poemes al llibre que jo no m'atreviria a escriure". Però, en tot cas, va recalcar la importància de l'actitud del lector per fer-se seus cadascun dels versos: "Si llegeixes un llibre de poemes com els manuals d'IKEA, malament rai".

Per últim, l'alcalde, Jordi Seguer, va cloure els parlaments i va comentar que la publicació portava el segell clar de l'autora: "És valenta, directa, sensible i plena de passió".

Edicions locals