L’INS Mollet estrena un grau de protecció civil pioner a Catalunya

El centre molletà imparteix el primer cicle públic d'Emergències i Protecció Civil al territori català

Societat

L’INS Mollet estrena un grau de protecció civil pioner a Catalunya
L’INS Mollet estrena un grau de protecció civil pioner a Catalunya | FOTO: Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Mollet del Vallès

L'Institut Mollet va inaugurar el curs el passat 12 de setembre amb dues novetats pel que fa a estudis que s'hi imparteixen. Concretament, es tracta de dos cicles formatius de grau mitjà: un d'Emergències i Protecció Civil, i l'altre de Manteniment electromecànic.

El primer dels dos, el d'Emergències i Protecció Civil, és a més molt destacat perquè es tracta d'una formació pionera a Catalunya, ja que l'institut molletà acollirà el primer cicle formatiu públic d'aquest àmbit.

"El mèrit d'això és dels departaments d'Educació i d'Interior", assegura la directora del centre educatiu molletà, Maria Josep Amigó de Bonet. La directora també explica que des de la Generalitat han decidit que el curs s'imparteixi a l'INS Mollet per la proximitat amb l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ja que "una part de la formació es farà allà, a l'escola de Bombers".

La programació d'aquest grau ha estat tot un èxit, "amb una allau de demandes". Concretament l'institut va rebre 140 sol·licituds per fer aquest curs, que només oferia una línia amb 30 places.
De cara al futur, la directora comenta que "sembla que la idea del Departament és donar-li continuïtat". I, per tant, no es descarta que d'aquí a dos anys es pugui activar el grau superior d'aquests mateixos estudis al centre molletà.

Currículum i sortides laborals

El grau té una durada de dos anys i consta de 2.000 hores entre classes teòriques, pràctiques i formació en centres de treball.

El currículum d'aquest grau comptarà amb formació en: vigilància i intervenció operativa en incendis forestals i urbans; intervenció operativa en esdeveniments, així com en activitats de salvament i rescat; atenció sanitària inicial en situació d’emergència; i suport psicològic en situacions d’emergència, entre d'altres.

I les sortides laborals de les persones que cursin el grau seran principalment relacionades amb l'àmbit de bombers i protecció civil. Amigó, de fet, també destaca que una possible sortida amb àmplia demanda també seria ser "director d'emergències en empreses químiques".

Manteniment electromecànic

L'altre cicle formatiu de grau mitjà que també ha incorporat l'Institut Mollet aquest curs és el de Manteniment electromecànic. Tanmateix, el seu context és molt diferent del d'Emergències i Protecció Civil. "Ja havíem impartit aquest grau, però fa uns quatre anys el vam perdre", explica la directora.

Tenint en compte que el centre ja imparteix un grau superior de la mateixa branca –Mecatrònica–, els darrers anys s'havia demanat reincorporat el de Manteniment electromecànic. En aquest cas, també s'ha obert una línia de 30 alumnes i la demanda gairebé ha omplert les places que s'oferien.

Edicions locals