El parc mòbil paretà creix un 9% en cinc anys i marca el màxim històric

El municipi registrava l'any 2018 un total de 14.528 vehicles, amb les motos i tractors com els tipus que més s'han incrementat

Societat

El parc mòbil paretà creix un 9% en cinc anys i marca el màxim històric
El parc mòbil paretà creix un 9% en cinc anys i marca el màxim històric

Segons les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), el 2018, les poblacions del Baix Vallès van registrar el màxim històric pel que fa al nombre de vehicles censats. Un nombre que no ha parat de créixer en els darrers anys malgrat les crides per promoure l'ús del transport públic.

A Parets, en els últims cinc anys, el parc mòbil ha crescut un 8,7%. El 2018, Parets assolia el màxim pel que fa a la xifra de vehicles, amb 14.528 censats segons la DGT. El creixement ha estat especialment destacat pel que fa a les motocicletes (+22,3%) i els tractors industrials (+25,1%). La xifra dels camions i furgonetes ha descendit en el darrer lustre (-2,9%) i la resta de tipologies han augmentat: els turismes, un 8,9%, i els autobusos i altres, un 7,8%.

En nombres absoluts, els turismes segueixen sent els vehicles amb més presència, ja que representen el 71,5% del parc mòbil total, seguits de les furgonetes i els camions, que són el 12,6%, i de les motocicletes, que representen l'11,2%. Els autobusos i els tractors industrials no arriben al 5%.

Pel que fa a l'índex de motorització (nombre de vehicles per habitant), Parets registra una taxa de 0,92 vehicles per cada habitant major de 15 anys, només superada per Martorelles, Sant Fost i Santa Maria de Martorelles. Aquestes tres poblacions, tant per la distribució de les zones residencials com pel dèficit de transport públic, són municipis on els veïns depenen molt més del vehicle privat. I és per això que registren els índexs de motorització més alts del Baix Vallès amb més d'un vehicle per cada habitant major de 15 anys (1,03 vehicles per habitant a Martorelles i 1,01, a Sant Fost) o amb una xifra ben pròxima (0,98, a Santa Maria de Martorelles).

Edicions locals