El PSC Parets demana crear i presidir una comissió de transparència a l'Ajuntament

En el balanç que fan dels 100 primers dies de govern, critiquen projectes com el possible tancament del Sot d'en Barriques

Política

El PSC Parets demana crear i presidir una comissió de transparència a l'Ajuntament
El PSC Parets demana crear i presidir una comissió de transparència a l'Ajuntament

Els socialistes paretans van fer dimarts al vespre balanç dels 100 dies de govern de Parets, en una roda de premsa en la qual van demanar la creació d'una comissió de transparència de l'Ajuntament, que estigués presidida pel mateix PSC.

El portaveu, Francesc Juzgado va explicar que "és normal que la comissió la lideri algú de l'oposició, i no el mateix govern, que és qui transmet i facilita aquesta informació i aquesta transparència". En aquest cas, entén que la presidència de la comissió hauria de recaure en ells mateixos per ser "el principal partit de l'oposició", però afegeix que "és necessari que estigui controlada per tots els partits polítics".

Aquesta comissió hauria de servir "per explicar dades com les dels incendis, les dels robatoris, les de l'atur o les dels moviments organitzatius de personal i les noves incorporacions, per exemple", va apuntar Juzgado.

El Sot d'en Barriques, Danone i les dependències policials

La recollida de signatures contra el tancament del parc del Sot d'en Barriques també va ser un altre tema que van tractar. El passat 14 de setembre van arrencar la campanya de signatures i en van aconseguir unes 150. Va ser en una carpa que van muntar a l'avinguda Catalunya i que, inicialment, no havien sol·licitat l'espai per aquest motiu. Així que, segons Juzgado, aprofitant que tenien previst muntar una carpa i que hi va haver veïns que els van demanar que actuessin contra el possible tancament del Sot d'en Barriques, van decidir arrencar la recollida de signatures.

Altres temes dels quals van parlar va ser el problema amb l'empresa Danone. "Ara com ara continuem esperant la solució a la problemàtica de les males olors de Danone, que s’han produït novament aquest estiu i que encara es produïen no fa gaires dies", deia el comunicat llegit per Juzgado.

La voluntat del govern paretà d'aturar el trasllat de les dependències policials al sector Iveco, "amb la necessitat urgent que tenen de millors instal·lacions", tampoc convenç els socialistes. "Però, llogaran un edifici per tenir més despatxos. Entenem la necessitat que s’ha generat, ja que potser els necessiten per tants regidors amb dedicació completa que han nomenat. Nosaltres considerem que no caldria i que es podrien utilitzar les dependències actuals de la policia a Lluís Companys; només caldria adequar el local un cop traslladada la policia al sector Iveco", va dir Juzgado.

D'altra banda, també va assegurar que aquest estiu hi ha hagut "més robatoris de l'habitual" i que "els carrers estan més bruts". En ocupació Juzgado va asseverar que "puja l'atur mes rere mes i no veiem cap notícia del nou govern".  I en educació, va lamentar que encara no hi hagi "un compromís de la Generalitat de calendari concret per a la seva construcció, com nosaltres exigíem".

Per últim, el PSC va "trobar a faltar l'agermanament amb Chilluévar i Santo Tomé durant la passada festa major". "Un any baixava Parets a Chilluévar i Santo Tomé, i l'any següent venien ells, i aquest any tocava que vinguessin ells. No sé com ha passat perquè no es posin d'acord, però no han vingut", va apuntar Juzgado.

Fiscalitzar constructivament

Amb aquest balanç ple de qüestions i peticions al govern, els socialistes van voler posar sobre la taula que la seva tasca d'oposició serà "fiscalitzar tot allò que creiem que és millorable, com la manera d’informar, de comunicar i d’actuar en els temes que ens afecten a totes i tots". Tanmateix, afirmen: "El nostre tarannà és constructiu, perquè venim de governar els últims anys i tenim vocació de govern".

En aquest sentit, Juzgado va cloure: Seguirem essent crítics si continuen en aquesta línia. I, en canvi, ens trobaran fent costat en tot el que sigui beneficiós pel poble i per tots els paretans, en el seu conjunt i sense cap distinció".

 

Edicions locals