Parets aprova mocions contra els talls de llum a les famílies

Una presentada pels tres partits del govern, i l'altre pel PSC

Societat

La Junta de Portaveus, celebrada el passat dijous, va aprovar dues mocions en suport a la Llei 24/2015 i sobre la problemàtica dels talls de subministrament a les famílies i el deute que Endesa reclama als ajuntaments.

D'una banda, es va aprovar la moció presentada per Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JuntsxCAT amb els 9 vots favorables dels tres partits de govern i 8 abstencions, dels regidors de PSC i Cs. La proposta aprovada, a més de rebutjar els talls d'electricitat, exigeix a Endesa "condonar el deute acumulat per les famílies vulnerables des del 2015 i relacionat amb la Llei 24/2015", un deute que les tres forces al govern no reconeixen.

Tot i l'aprovació d'aquesta moció, el PSC va mantenir una de pròpia sobre la mateixa qüestió en què, tal com es va posicionar la Diputació, emplaça la Generalitat a resoldre la problemàtica i s'oposa a què els ajuntaments hagin de pagar el deute que ha reclamat durant l'agost la companyia Endesa. La moció socialista va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i l'abstenció de la resta de grups.

Moció sobre el canvi climàtic

D'altra banda, també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una moció presentada per Sumem Esquerres a Parets relativa a la Declaració de l'Emergència Climàtica. El text compromet l'Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic i fa una aposta per les energies netes i sostenibles en els equipaments municipals.

Edicions locals