Es renova el butlletí municipal 'Parets al dia' i la imatge de l'Ajuntament a les xarxes

Els socialistes, però, demanen que els grups municipals tinguin el mateix espai que anteriorment

Política

Es renova el butlletí municipal 'Parets al dia' i la imatge de l'Ajuntament a les xarxes
Es renova el butlletí municipal 'Parets al dia' i la imatge de l'Ajuntament a les xarxes | Aj. Parets

Coincidint amb la sortida de l'edició 191 del Parets al dia, l'Ajuntament ha apostat per renovar la imatge del butlletí municipal, així com les xarxes socials municipals.

Pel que fa al butlletí, una de les novetats més destacades és el canvi de disseny de la portada i l’aposta per noves tonalitats, "més modernes i actuals que les utilitzades fins al moment", segons el govern.

Entre d’altres, s’han suprimit les seccions que encapçalaven les pàgines, "per donar cabuda a tots els temes d’actualitat per davant de les temàtiques rígides que podien arribar a limitar els continguts". L’objectiu d’aquest canvi en concret és "incloure tota la informació rellevant, independentment del servei municipal des del qual es gestioni, o de si s’ajusta estrictament a l’espai que es tenia assignat". També s’inclouen notícies de caràcter polític que afecten el municipi, o relatives als regidors i regidores del consistori, sempre que es consideri d’interès per a la ciutadania.

D'altra banda, també s'ha canviat la denominació de Parets Connecta a les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo i Flickr), que ha passat a dir-se Ajuntament de Parets del Vallès, "per tal de poder reconèixer amb molta més facilitat els perfils de la nostra administració i facilitar la seva ubicació en la navegació per Internet".

Aquest canvi no afecta els usuaris o seguidors de l’antic Parets Connecta a les xarxes socials, que només veuran la imatge renovada, i podran visualitzar els continguts com fins ara. De fet, segons explica l'Ajuntament, "les xarxes socials de l’administració paretana, ja fa un temps que s’estan renovant amb la inclusió de més informació d’interès general, més actualitzada, amb avisos i alertes que són rellevants per als ciutadans i ciutadanes i amb més contingut gràfic en format de vídeo".

El butlletí no convenç els socialistes

El renovat Parets al dia, però, no ha acabat de convèncer els socialistes. Francesc Juzgado, portaveu del PSC, va fer dos precs sobre el butlletí municipal en el darrer ple ordinari, celebrat dijous. D'una banda, i en relació amb l'apartat d'opinió dels partits polítics, demanava: "Que les formacions polítiques poguéssim tornar a disposar del mateix espai que teníem abans al Parets al dia".

I d'altra banda, també es va queixar del resum que hi ha al butlletí sobre les entrevistes fetes per RAP107 als portaveus municipals: "Jo he fet una entrevista per a RAP107, però no n'he fet cap per al Parets al dia. S'extreuen de l'entrevista unes declaracions que he fet, però m'agradaria ser jo qui esculli quines són les declaracions a fer".

Per la seva banda, la regidora de Comunicació i primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, es va mostrar "sorpresa" per la demanda dels socialistes de tenir més espai, "perquè mai un grup de l'oposició havia tingut l'espai que vosaltres heu tingut en aquest Parets al dia". En aquest sentit, va afegir: "Heu fet una roda de premsa que s'ha cobert al Parets al dia. Nosaltres sempre ens havíem queixat que els nostres actes, tot i ser solidaris, mai havien estat al Parets al dia. I ara al Parets al dia es parla de política, perquè creiem que és una necessitat que tenien els nostres ciutadans per estar informats de tot el que passa al nostre municipi". D'aquesta manera, des de l'Ajuntament expliquen que el butlletí comptarà amb tota aquella informació política que es consideri noticiable.

Sobre les declaracions amb què el butlletí resumeix l'entrevista de Juzgado al butlletí, Garcia va dir: "Crec que el criteri periodístic del nostre departament de premsa és prou important i oportú per decidir quines són les declaracions que surten a la premsa. Per això és un mitjà que ha guanyat en independència". A aquest argument s'hi va sumar l'alcalde, Jordi Seguer, qui va asseverar que "és molt important que en tres mesos d'aquest nou govern per fi els treballadors de comunicació poden treballar en llibertat amb criteris periodístics, que és com hauria d'haver estat sempre". El batlle, però, va cloure assegurant que tot plegat "ja havia passat en altres etapes", deixant entreveure que no era el model que se seguia en el darrer mandat socialista.

Edicions locals