Territori preveu adjudicar el tercer carril de la C-17 abans de l’estiu

El projecte també inclou una passera al costat de la masia de Can Volart i barreres acústiques

Societat

Imatge virtual del projecte del tercer carril de la C-17 i dels futurs accessos
Imatge virtual del projecte del tercer carril de la C-17 i dels futurs accessos

Parets del VallèsSergio Carrillo

El Departament de Territori i Sostenibilitat està "treballant en els projectes per millorar la capacitat i l’accessibilitat a la C-17 al Vallès Oriental", i una de les actuacions prioritàries és el tercer carril en els dos sentits de la marxa i la reordenació dels accessos en el tram de  dos  quilòmetres que va de l’enllaç de la C-35 a Parets fins a la ronda sud de Granollers, un projecte llargament demanat que es presentava el juliol de 2017 i que sembla que comença a prendre forma.

Segons afirma la regidora d'Urbanisme de Parets, Rosa Martí, la voluntat de Territori és "licitar l'obra al més aviat possible i adjudicar-la abans de l'estiu de l'any que ve". Així li van fer saber dimecres des del Departament en una reunió que van mantenir. Martí hi va assistir per presentar cinc modificacions al projecte del tercer carril que planteja l'Ajuntament paretà. D'una banda, des del govern local es va reclamar la incorporació d'il·luminació en els enllaços amb l'autovia.

També volen que Territori s'encarregui de la millora de l'arbrat en l'enllaç i els laterals de la carretera, així com de reposar les voreres industrials d'aquestes mateixes àrees si queden malmeses durant l'obra, i que no quedin les despeses per a l'Ajuntament. Una altra petició era la d'incorporar barreres acústiques que redueixin les molèsties sonores al voltant de Can Volart. I, per últim, l'edil paretana també va exigir que la passera peatonal sortís al polígon de Can Volart just al costat de la Masia, per revalorar-ne la zona.

Totes cinc modificacions van ser acceptades per Territori, segons explica Martí, i, per tant, s'inclouran en el projecte executiu.

Edicions locals