Joan Palomeras i Elisabeth Martin, campions de la Cursa Popular de Parets de 10 km

En la categoria de 20 km guanya l'incombustible Otmane Btaimi amb 1 hora, 13 minuts i 50 segons

Esports

Guanyador dels 10 km de la Cursa Popular de Parets
Guanyador dels 10 km de la Cursa Popular de Parets

José Luis Rodríguez Beltrán

Joan Palomeras, del CN Caldes, i Elisabeth Martin, del CA Granollers, han guanyat la 14a Cursa Popular de Parets de 10 km. La prova, organitzada per l'Atletisme Parets, també ha comptat amb les distàncies de 5 i 20 km, que totes elles han sumat amb prop de mig miler de participants.  

La cursa més multitudinària ha estat la de 10 km i Joan Palomeras ha estat el primer a travessar la línia de meta. El corredor, de Palau-solità i Plegamans, ha guanyat amb un temps de 37 minuts i 57 segons. "És una cursa que he fet unes quantes vegades i m'agrada, perquè té moltes pujades i arribades", ha explicat Palomeras, que ha guanyat amb un marge ajustat de quatre segons respecte al segon, Javi Rubio, del CA Canovelles. El tercer ha estat Marc Tort, del CA Mollet, amb un registre de 38 minuts i 20 segons. 

En categoria femenina, Elisabeth Martin ha passat la meta en 43 minuts i 26 segons amb un marge ajustat de 14 segons amb la segona, Nídia Borget, també del CA Granollers. "És una mica dura, però està molt bé. L'havia fet altres vegades però com que no recordava el recorregut he reservat una mica i ja al final he premut l'accelerador per guanyar", ha admès Martin. En tercer lloc ha quedat Vanessa Sancho, també del CA Granollers. 

A la prova més llarga, de 20 km, els guanyadors han estat l'atleta popular conegut Otmane Btaimi (1 hora, 13 minuts i 50 segons) i Eva Ribalta, del Xatafolls (1 hora, 28 minuts i 7 segons). En 5 km, la distància més curta, els campions han estat Alberto Viera, del CA Montornès (18 minuts i 11 segons), i Camila Danieluk, del CA Granollers (21 minuts i 17 segons). 

Mig miler de participants

A la 14a edició de Parets del Vallès han pres part prop de mig miler de participants, una xifra similar a la de l'edició anterior que va tenir lloc el maig de 2018. "En principi el canvi de data ha estat positiu perquè s'ha millorat el registre de participants, tot i que a l'octubre hi ha moltes curses", ha explicat el president del CA Parets, Salvador Corbera, que es mostra satisfet de la participació. 

Edicions locals