El govern confirma el trasllat de la policia local al sector Iveco

Malgrat que el projecte no els convencia, l'alcalde assegura que "ja no hi ha marxa enrere"

Societat

El govern confirma el trasllat de la policia local al sector Iveco
El govern confirma el trasllat de la policia local al sector Iveco

El sector Iveco acollirà definitivament la nova seu de la policia local. Així ho va assegurar l'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Seguer, en un acte a la plaça Doctor Trueta en el qual el govern va explicar a la ciutadania les accions dutes a termes en els més de 100 dies al capdavant de l'Ajuntament.

Seguer va explicar que, malgrat que hi havia consens al govern format per Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República per rebutjar aquest projecte signat per l'anterior govern socialista, "ja no hi ha marxa enrere". En aquest sentit va afirmar que el trasllat serà una realitat "pels problemes que comportaria" rebutjar-lo. Però va reiterar que "el govern socialista va adjudicar les obres a Iveco en plena campanya electoral", en una acció que "èticament no trobem bé".

D'aquesta manera, a hores d'ara el govern treballa per "consensuar una proposta de les tres forces polítiques sobre tot el projecte global d'Iveco. No només de la primera planta –que estava inicialment previst que fos la seu de la policia–, sinó també de la segona". Precisament la segona planta, que estava cedida a Inkemia per instal·lar-hi una acceleradora d'empreses i un centre universitari, va quedar alliberada el mes passat després que en el ple ordinari del 26 de setembre s'aprovés per unanimitat la rescissió del conveni amb la companyia biotecnològica. En tot cas, Seguer va afegir que "s'espera que en les pròximes setmanes hi haurà una proposta consensuada".

Més agents de policia

D'altra banda, el batlle també va avançar que dilluns presentaran i explicaran els detalls del "pla d'actuació que permetrà incrementar la plantilla de la policia local fins al 2022". Serà en una roda de premsa a la sala de plens de l'Ajuntament, amb la participació d'ell mateix, així com de la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, i de l'Inspector en Cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez.

La prioritat del govern en aquest àmbit, segons Seguer, és "que la sensació de seguretat al carrer s'incrementi". Per aquest motiu, va esmentar que "s'està treballant en un sistema de videovigilància per reduir els casos d'incivisme i s'estan fent actuacions en barris com el Mirador de Gallecs".

Edicions locals