El nou servei de verd urbà, a càrrec d'Ambientalia, recollirà la poda a domicili

A partir de les regidories de barri es buscarà el sistema més eficient per posar en marxa aquest servei innovador al municipi

Societat

Alguns dels treballadors provant l'elevadora al Sot d'en Barriques
Alguns dels treballadors provant l'elevadora al Sot d'en Barriques

Aquest dimarts al mató s'ha presentat al Sot d'en Barriques el nou contracte del servei de verd urbà de Parets, que ha passat de l'empresa OHL a Ambientalia i que té una durada de dos anys amb un pressupost total d'un milió d'euros.

Ha estat en un acte al Sot d'en Barriques en el qual l'alcalde, Jordi Seguer, ha explicat que una de les novetats principals és que "es farà la recollida de les restes de poda a domicili, una de les demandes que hi havia entre la ciutadania i una de les problemàtiques que teníem moltes vegades a via pública".

En aquest sentit, ha afegit que "es buscarà el sistema més eficient per recollir aquesta poda a través de les regidories de barri, sobretot per a aquelles persones que no fan el pas d'anar a la deixalleria, perquè això tocaria portar-ho a la deixalleria".

La primera tinenta d'alcaldia, Casandra Garcia, també ha recalcat la importància d'aquesta novetat: "Sobretot a la zona de l'Eixample tiren la poda als contenidors marrons, que són per a l'orgànica. I a les plantes de reciclatge tenen molts problemes de separació i això incrementa el cost del reciclatge i compostatge".

Maquinària nova

El servei compta amb vuit treballadors, "la majoria de Parets i subrogats de l'anterior concessionària", va assegurar Seguer. I les seves tasques principals són: la neteja i el manteniment de les zones verdes, dels parcs i dels jardins, fer tasques de desbrossada de rieres, tallar la gespa, plantar plantes de temporada i tot allò relacionat amb el reg i el control biològic per evitar plagues.

Per fer-ho, compten amb nous vehicles i maquinària principalment elèctrica. Es tracta d'una plataforma elevadora per a la poda; una segadora; una pickup de gas liquat i benzina on introduir els residus; un camió-grua, per agafar sacs pesants o inclús per transportar la segadora; una furgoneta on poden entrar sis persones, però també es poden retirar els seients i fer-la servir per portar-hi residus; i un Citroën Berlingo".

Edicions locals