El pessebre sobre taula més gran de Catalunya obre portes

Enguany hi ha representat Sant Miquel del Fai, Cantonigros i Miravet

Cultura

El pessebre sobre taula més gran de Catalunya obre portes
El pessebre sobre taula més gran de Catalunya obre portes | S.C.

Sergio Carrillo

El cap de setmana passat es va obrir al públic el pessebre monumental de Parets, el més gran de Catalunya sobre taula amb unes dimensions de 230 metres quadrats.

Albert Pérez, president de l'Agrupació Pessebrista, destaca d'aquesta 33a edició el paper cabdal de l'aigua: "Feia tres anys que no hi havia gens d'aigua i aquest any n'hi ha molta". De fet, hi ha un gran llac ple de barques i pescadors.

Respecte a l'any passat, canvia tant l'entorn com l'ambientació dels personatges. De l'entorn de Montserrat ha passat a Sant Miquel del Fai, la Foradada de Cantonigros i Miravet. I de l'ambientació dels anys 40 es torna a les tradicionals figures hebrees. "L'any passat es va ambientar en els anys 40, eren figures que ens van deixar i que eren més semblants als nostres avis", apunta Pérez. D'altra banda, la sala de vitrines acull una exposició amb tota mena de Playmobils.

El pessebre, sota la plaça de la Vila, està obert tots els caps de setmana i festius de desembre i gener (d'11 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h), així com els dies 27, 30 i 31 de desembre, i 2 i 3 de gener (de 17 h a 20.30 h).

Edicions locals