Sis atletes del CA Parets fan un grup solidari per recaptar diners amb l'Oncodines Trail

L'equip s'anomena Correcaminos Solidarios i ja han recaptat un miler d'euros

Esports

Les sis membres del Correcaminos Solidarios
Les sis membres del Correcaminos Solidarios | Correcaminos Solidarios

José Luis Rodríguez Beltrán

Sis atletes del Club Atletisme Parets han creat un grup de competició solidari per afrontar els 55 km de l'Oncodines Trail, que tindrà lloc el pròxim 21 de març. El projecte s'anomena Correcaminos Solidarios i té com a objectiu recaptar diners per pagar la inscripció a la cursa, que té un preu mínim de 600 euros i tota la recaptació va destinada a la Fundació OncoVallès i la Barcelona Brain Health Initiative per seguir investigant sobre el càncer.

 

El grup està format per cinc veïnes de Parets amb Begoña del Salto, Laura Vargas, Yolanda Borrego, Maria Barrero i Toñi Toledo i una de Montornès amb Mer Lamela. "El vam crear perquè tothom té a la seva família algun afectat o afectada pel càncer i aquesta cursa dóna visibilitat", explica una de les corredores, Toñi Toledo, que remarca haver ja superat la quantitat mínima d'inscripció: "ja tenim uns mil euros solidaris, aconseguit amb la venda de la Loteria de Nadal i altres articles. Però volem aconseguir més i per això farem un sopar solidari al febrer".

Totes elles són corredores habituals i tenen una edat d'entre els 39 i els 59 anys. "Farem la cursa de 55 km, que es pot fer caminant. Nosaltres la farem trotant, tot i la seva dificultat", diu Toledo, que no descarta que aquest mateix grup faci altres reptes: "ja ho veurem, primer ens centrem en l'Oncodines Trail". 

L'Oncodines Trail

L’Oncodines Trail és un repte esportiu solidari corrent o caminant per muntanya i per equips amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines. La prova es farà, per primera vegada, el 21 de març de 2020 i recorre diversos indrets del Vallès Oriental i el Moianès. Els participants hauran de recórrer una setantena de quilòmetres corrent o bé una seixantena caminant. Es tracta d’un traçat de muntanya per recórrer en equips formats per entre quatre i sis persones (sempre hi ha d’haver 4 persones de l’equip en el recorregut). 

Les donacions de l’Oncodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.

Edicions locals