El VadeNadal omplirà els dos pavellons de Parets d'activitats

Dilluns es va presentar aquest esdeveniment adreçat a nadons, infants i adolescents d'entre 0 i 16 anys

Cultura

El VadeNadal omplirà els dos pavellons de Parets d'activitats
El VadeNadal omplirà els dos pavellons de Parets d'activitats | S.C.

Sergio Carrillo

El Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez acollirà els pròxims 3 i 4 de gener el VadeNadal. Es tracta d'un espai lúdic i educatiu que té l'objectiu de "canviar el model d’entreteniment que s’oferia fins al moment i fer una aposta qualitativa en les activitats proposades a les famílies".

L'equip de govern va presentar dilluns aquest esdeveniment, que se celebrarà en els dos pavellons, i que està adreçat als nadons, infants i adolescents d'entre 0 i 16 anys. L'alcalde, Jordi Seguer, va destacar que "no és el clàssic parc de Nadal amb inflables" i que el VadeNadal contribueix a l'objectiu del govern "d'incrementar l'oferta d'oci al municipi".

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Montserrat Folguera, va explicar que des que va rebre l'encàrrec de preparar el parc de Nadal, tenia clar que "havia de ser un parc en el qual els infants i els joves vinguessin a jugar i a passar-ho bé". Així que "l'objectiu és el joc".

Sobre l'estructura del parc, Folguera va explicar que el parc s'ha dividit en tres espais. El primer, al pavelló quadrat, serà adreçat a nadons –de 0 a 3 anys–, i hi haurà un espai creatiu pensat per al desenvolupament de l’autonomia, la creativitat i el joc, que té en compte les necessitats reals dels infants; un obrador de sorra on experimentar i descobrir formes, textures i sensacions; i estructures de fusta, entre d'altres. A més, hi haurà una sala de lactància, per a canviar els nadons i per a deixar els cotxets.

El segon espai,  també al pavelló quadrat, estarà adreçat als infants de 3 a 12 anys, i la regidora va explicar que hi haurà "jocs gegants d'ambient rural; jocs de taula amb un dinamitzador; un taller de creativitat; un taller craft per retallar, enganxar i pintar; una gimcana saludable; un espai d'automaquillatge; i un espai trigano, que és un material amb pals, encaixos i amb robes per poder construir lliurement amb volum l'espai que es vulgui". A més, Ràdio Parets (RAP107) també tindrà una carpa per conèixer el funcionament d'una ràdio, per fer de locutors o per punxar la música que més els hi agradi.

El darrer espai està adreçat als joves d'entre 12 i 16 anys i hi serà al pavelló rodó. Allà hi haurà espais de construcció interactius per fomentar les habilitats i la cooperació; un espai mural de grans dimensions amb la temàtica del canvi climàtic; jocs de taula dinamitzats; videojocs retros; scalextric; dos jocs de realitat virtual –el Visyon i l’Extrematic–; un escape room organitzat pel casal de joves de Cal Jardiner; i una zona esportiva amb dues taules de tennis taula i un rocòdrom dinamitzat pel Club Tennis Taula Parets i pel Centre Excursionista Parets respectivament. A més, el Mag Stigman voltarà pel pavelló provocant petits espectacles participatius amb els joves.

Per últim, la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra García, va afirmar: "Estic segura que la fira serà tot un èxit. És una oferta totalment diferent i ja reclamàvem des de l'oposició que s'havia de canviar l'enfocament". Aquest esdeveniment el considera "un salt qualitatiu en les activitats".

El preu de les entrades és de 2 euros per als paretans i de 5 euros per a la gent d'altres municipis.

Edicions locals