La BV-5001 entre Martorelles i Vilanova, la segona carretera amb més risc d'accidents de Catalunya

Segons l'estudi Eurorap, el tram de la C-17 entre Barcelona i Mollet és un dels deu amb més sinistres

Societat

La BV-5001 entre Martorelles i Vilanova, la segona carretera amb més risc d'accidents de Catalunya
La BV-5001 entre Martorelles i Vilanova, la segona carretera amb més risc d'accidents de Catalunya

Martorelles

La carretera de la Roca (BV-5001) –en el tram comprès entre la cruïlla amb la B-500 a Martorelles i l’encreuament amb la BP-5002 a Vilanova del Vallès– es manté com el segon tram amb més risc d'accidents de Catalunya, segons l'informe EuroRAP, elaborat amb la participació del RACC, el Servei Català del Trànsit, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona.

El document destaca que per aquest traçat d'uns 6,5 quilòmetres hi passen uns 10.157 vehicles diaris de mitjana i que hi ha una mitjana d'uns 2,7 accidents mortals o amb ferits molt greus cada any –totes dues són xifres d'entre el 2016 i el 2018–.

Durant la presentació de l'informe, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va explicar que "s'ha fet una inversió de prop de cinc milions d’euros en actuacions de millora en la seguretat viària". Uns diners que haurien invertit en dos dels trams del Vallès Oriental inclosos en l'EuroRAP –la BV-5001 i la BP-1432 de Sant Feliu de Codines a la Garriga–.

D'altra banda, enguany s'ha incorporat una nova carretera bixvallesana a l'informe. Es tracta del tram de 10 quilòmetres de la C-17 que va des de l'encreuament a Barcelona amb la C-33 fins a la incorporació de la C-59 a Mollet.

Segons l'EuroRAP, aquest és el novè tram amb més concentració d'accidents de Catalunya. És una via per on transiten 60.050 vehicles diaris de mitjana. I la xifra d'accidents mortals o amb ferits greus anuals dividits per la longitud del tram és de 0,5, la meitat de la taxa més alta, que ostenta la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola.

Edicions locals