El govern municipal descarta la construcció de l'institut als terrenys de Can Fradera

Els propietaris de l'espai no han arribat a un acord per vendre'l

Societat

Sergio Carrillo

El procés per construir el nou institut de secundària La Sínia ha topat ara amb un nou entrebanc. Si el passat mes d'octubre la regidora d'Educació, Casandra Garcia, explicava que Can Fradera seria molt probablement el lloc on s'instal·laria el centre educatiu, ara descarta aquesta opció.

Després de mesos de negociació, "aquest acord no ha prosperat", diu. "Els propietaris no s'acaben de posar d'acord per temes d'herència i no podem fer aquesta cessió del terreny a la Generalitat", afegeix. "Tot apuntava que la cessió del terreny de Can Fradera seria una gestió fàcil", assevera Garcia, però no ha estat així.

Amb Can Fradera descartat, ara el consistori treballa per cercar alternatives. D'una banda, han de mirar si hi ha terrenys municipals que es puguin cedir de manera immediata, "però aquesta via està sent molt difícil", lamenta Garcia. L'altra possibilitat és la compra d'un terreny privat –com es pretenia fer amb Can Fradera–. Ara per ara, però, no hi ha cap opció que sigui ferma candidata a acollir l'institut, segons la regidora.

Més temps del previst

Un dels primers actes oficials després de la constitució del govern actual va ser una reunió amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el delegat de la Generalitat Juli Fernàndez. Allà, el batlle, Jordi Seguer, va asseverar que "el compromís de les tres forces del nou govern plural és de desencallar-lo abans de finals d'any". No obstant això, encara caldrà esperar més temps per trobar-hi la ubicació.

Reaccions del PSC

El PSC de Parets ha reaccionat a aquesta notícia lamentant "la falta de previsió i manca de transparència del nou govern pel que fa a la cessió dels terrenys per al futur institut".

El portaveu socialista i cap de l'oposició, Francesc Juzgado, afegeix: "Nosaltres ja vàrem avisar que calia buscar diferents possibles ubicacions i no donar mai res per fet. Esperem una ràpida alternativa tal com el nou govern va anunciar".

A més, recorden que la proposta socialista era "obtenir la cessió anticipada de terrenys que es podia aconseguir a l'espai central (zona antiga Bèndix)".

En tot cas, Juzgado recorda que "tornem, novament, a oferir-li la nostra col·laboració i experiència en aquest i d'altres casos".

Edicions locals