L'antiga Tipel recupera sis de les vuit ovelles

Són còpies exactes dels bens originals

Cultura

L'antiga Tipel recupera sis de les vuit ovelles
L'antiga Tipel recupera sis de les vuit ovelles | S.C.

Sergio Carrillo

L'antiga fàbrica Tipel ha recuperat sis dels vuit bens que històricament hi havia exposats als afores de l'edifici. Encara que no siguin els originals, en són una còpia exacta. Un veí paretà en conservava tres i els ha cedit per tal que es poguessin fer les rèpliques.

Amb la presentació d'aquestes escultures, es finalitza el projecte de restauració d'una de les obres més reconegudes del pop art català. Precisament ha estat un dels artistes originals, Eduardo Arranz-Bravo, qui ha repintat el mural.

El mateix Arranz-Bravo recorda que aquella obra la va tirar endavant –amb Rafael Bartolozzi entre el 1969 i el 1971– "per bogeria, per il·lusió, per passió i per anar contra el franquisme i contra la repressió". Concretament va destacar que aquesta icònica pintura era contrària al règim "perquè aleshores no era possible pintar una fàbrica. Estava tot prohibit, era tot gris i vam decidir pintar-la de colors".

D'altra banda, la regidora de Patrimoni, Neus Jordà, va celebrar que la col·locació dels bens ha estat "la cirereta del pastís d'aquesta reconstrucció perquè puguem tornar a gaudir d'una Tipel al 100%". Tot plegat, quan es compleix mig segle de l'elaboració de l'obra.

Edicions locals