Es crea el nou Consell de Joves amb l'objectiu de reformular el model de Cal Jardiner

En formen part des d'aquest dilluns una vintenta d'alumnes de tercer i quart d'ESO dels instituts paretans

Societat

Es crea el nou Consell de Joves amb l'objectiu de reformular el model de Cal Jardiner
Es crea el nou Consell de Joves amb l'objectiu de reformular el model de Cal Jardiner | S.C.

Sergio Carrillo

Aquest dilluns al matí s'ha constituït el nou Consell de Joves per a l'any 2020. Aquest òrgan està format per 19 consellers, que són alumnes de tercer i quart d'ESO dels diferents instituts del municipi –Nostra Senyora de Montserrat, ACESCO, l’Institut La Sínia i l’Institut Torre de Malla–. I tots ells han rebut un encàrrec ferm de la regidora de Joventut, Montserrat Folguera: reformular el model de Cal Jardiner.

Concretament, Folguera els ha explicat que des de l'Ajuntament han detectat "que potser Cal Jardiner no acaba de ser l'espai de tots els joves del poble". És per això que l'objectiu és: "Trobar què es pot fer perquè us el feu vostre". Perquè això sigui possible, la regidora ha demanat als consellers que hi vagin per conèixer-lo bé i per saber quines propostes s'hi fan i també que coneguin quines activitats es fan en altres casals dels municipis del voltant per agafar idees i aplicar-les al casal paretà.

L'alcalde, Jordi Seguer, també ha intervingut en l'acte i ha explicat que aquesta iniciativa, que ja ve de l'anterior mandat, des del 2016, "posa de manifest la implicació i el compromís dels joves de Parets amb el seu municipi". És per això que ha dit: "Ens enorgullim veure que a la vostra edat ja assumiu aquestes responsabilitats que derivaran en diferents accions per la millora de Parets. Us farem una escolta de les vostres propostes, amb la voluntat clara de donar-vos respostes i solucions".

Per últim, la regidora d'Educació, Casandra Garcia, també n'ha dit la seva, donant rellevància a aquesta acció que serveix perquè els joves coneguin "de primera mà el funcionament intern d'un Ajuntament". També els ha assegurat als joves representants que veuran "què és possible fer propostes que es vegi tangibles al municipi" i els ha encoratjat a treballar plegats perquè entre tots facin "que cada vegada tinguem un Parets millor".

La vintena de consellers ostenten des d'aquest dilluns els càrrecs de representants i d'interlocutors davant de l'administració local i també seran convidats a participar en el Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya.

Un geocaching 2019

Dos dels consellers que es mantenen al càrrec respecte a l'any passat, Lucía i Isaac, també han aprofitat l'acte per explicar el projecte desenvolupat en l'edició del Consell de Joves del 2019. "El darrer curs vam realitzar un geocaching –una aplicació mòbil que serveix per trobar tresors i regals amagats–, per conèixer més el nostre poble fent un joc", ha dit la primera. I el segon n'ha posat alguns exemples: "A Can Berenguer vam posar post-its perquè la gent escrigués el que pensava d'aquell lloc. I a Can Jornet vam posar pintures de cara perquè qui trobés el regal es divertís i es pintés la cara". Tot aquest procés també els va servir per cercar informació –i incloure-la en els tresors– sobre diferents espais del municipi.

Edicions locals