El Consell d'Infants treballarà en l'arranjament de la llera del riu Tenes

L'òrgan constituït aquest dimecres també haura de participar en el debat sobre la millora dels patis escolars

Societat

El Consell d'Infants treballarà en l'arranjament de la llera del riu Tenes
El Consell d'Infants treballarà en l'arranjament de la llera del riu Tenes | S.C.

Sergio Carrillo

Aquest dimecres al matí s'ha constituït el nou Consell d'Infants de Parets per a aquest 2020, en un acte que ha tingut lloc a la sala de plens. Gairebé una vintena d'alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles paretanes han recollit la seva acta de consellers i han rebut els encàrrecs encomanats pel govern, entre els quals hi ha la seva implicació en l'arranjament de la llera del riu Tenes.

Durant la sessió de constitució del consell, l'alcalde, Jordi Seguer, ha recalcat "la gran importància d'aquests dos òrgans de participació –fent referència també al Consell de Joves, constituït dilluns–, són una mostra de la implicació i del compromís per part dels infants i joves".

El batlle també ha mencionat els diversos encàrrecs amb els quals hauran de treballar els consellers. "Un dels encàrrecs importants serà dinamitzar el funcionament de la bústia del Consell d'Infants", però també hauran de "participar en el debat sobre la millora dels patis de les escoles de Parets i treballar en l'arranjament de la llera del riu Tenes".

I ha afegit: "Ens posem a la vostra disposició per tot allò que us calgui i us farem una escolta activa, perquè quan acabi el curs us puguem donar una resposta satisfactòria i puguem tirar-la endavant".

En aquesta línia s'ha pronunciat la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació, Casandra Garcia, qui els ha assegurat que "hi haurà diners, que paguem entre tots, que els utilitzarem per fer allò que vosaltres decidiu". És per això que els ha reiterat: "És una gran responsabilitat la que avui adquiriu".

D'altra banda, ha afirmat que el procés que han hagut de fer els consellers per arribar al càrrec és semblant al d'uns comicis polítics, ja que s'han hagut de postular com a  candidats i els han hagut de votar els companys. "Heu fet una mica de campanya, el mateix que vam fer el Jordi i jo per estar avui aquí ocupant aquest lloc", ha dit. I ha conclòs dient que "és molt important tenir aquesta oratòria i aquest diàleg amb els companys, i saber escoltar tothom per poder fer propostes, que seran una realitat al municipi".

La vintena de consellers ostenten des d'aquest dimecres els càrrecs de representants i d'interlocutors davant de l'administració local i també seran convidats a participar en el Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya.

Camins escolars

Un dels consellers que repeteix el càrrec respecte a l'any passat, Iago, ha parlat del projecte del Consell d'Infants el 2019, destacant els camins escolars: "Com heu pogut observar, amb la frase Camins escolars, camins segurs, i les enganxines als comerços amics, va ser una feinada, però molt divertida. Pensem que hem ajudat la seguretat dels infants. Aquest curs esperem tornar a ajudar el nostre poble com a infants i esperem un projecte tant o més divertit que el de l'any passat".

Edicions locals