La construcció del tercer carril de la C-17, al detall

El govern paretà presenta el projecte que es preveu que comenci a la primavera

La construcció del tercer carril de la C-17, al detall
La construcció del tercer carril de la C-17, al detall

Parets del Vallès

Aquest dimarts, el govern paretà ha ofert una roda de premsa per explicar els detalls del projecte de construcció del tercer carril de la C-17. Aquesta primera fase d'obres, amb un pressupost de 12,4 milions d'euros, es desenvoluparà al marge dret (sentit sud) i es preveu que duri un any i mig.

Aquesta primera és la fase constructivament més senzilla, segons la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, ja que en part del tram s'aprofitarà el vial lateral paral·lel que ja existeix. "Només s'ha hagut de fer una petita expropiació de terreny, ja que majoritàriament s'ocuparà sòl de l'Ajuntament", explicava Martí. Així doncs, a més del tercer carril també es mantindrà el vial paral·lel que ja existeix, tot i que més estret.

En canvi, la segona fase d'obres que haurà d'implementar el tercer carril en sentit Vic i que a hores d'ara està en un "avançat" procés de redacció serà "més complex", ja que l'espai que hi ha entre la calçada i algunes empreses és mínim. "És més complicat, no tant pel que fa a la redacció del projecte com a la gestió perquè s'hauran de fer més expropiacions", deia la regidora, qui afegia que "és un projecte molt prioritari per a la Direcció General de Carreteres i el volen licitar el més aviat possible", assegurava Martí. En aquest sentit, des de l'Ajuntament asseguren que les obres d'una banda i l'altra de la calçada no se solaparan en el temps. A més, l'obra comportarà l'eliminació d'accessos directes a la via, com és el cas de l'entrada des del restaurant Can Romeu. "Es tracta d'una via preferent i això vol dir que no pot tenir accessos a nivell", indicava Martí.

Durant els primers mesos d'obres, els treballs seran poc visibles, ja que consistiran en el trasllat de subministraments com aigua, gas i electricitat i tindran una major afectació en el moment que es faci la caixa del tercer carril i l'accés a l'AP-7, obra que es preveu per a l'any vinent. "Les obres afectaran la mobilitat dels veïns però intentarem reduir al màxim les afectacions i es buscaran solucions", deia Martí. L'Ajuntament incorporarà aviat un enginyer que es farà càrrec del seguiment de l'obra del tercer carril.

Per al govern local, aquesta és una obra de vital importància per a la mobilitat de vehicles però recorden la necessitat d'agilitzar el desdoblament de la línia ferroviària R3 per millorar la mobilitat de les persones, que, consideren, descongestionaria el volum de trànsit a la C-17 a Parets, per on passen uns 80.000 vehicles diaris.

Millores incloses al projecte

En el projecte final, la Direcció General de Carreteres ha acceptat les millores reclamades per l'Ajuntament de Parets. Una d'elles serà l'enllumenat de l'enllaç a Parets que "no estava previst", diu Martí, i que ha de suposar una millora de la seguretat. Amb tot, l'enllumenat no serà una realitat fins que no es faci la segona fase d'obres, ja que en aquesta primera fase només es faran els treballs de cablejat.

Pel que fa a la passera de vianants que unirà el nucli urbà amb la zona industrial de Can Volart, el projecte definitiu ha modificat el disseny que, segons Martí havia demanat el govern local del PSC, i aposta per mantenir una estructura de les mateixes característiques que la passera de la Casilla al pas de la C-17 per Mollet (a la imatge).

Una altra millora serà l'enjardinament a banda i banda de la carretera. "Volem que la carretera tingui una façana maca i agradable amb arbrat i vegetació i per això també demanarem la col·laboració de les indústries", assegurava la regidora.

El projecte també preveu la instal·lació de pantalles acústiques per reduir les molèsties de sorolls al tram de Can Volart i l'allargament del carril d'acceleració de la carretera en l'accés de Parets a la C-17 a l'altura de la masia de Can Volart.

 

Edicions locals