Ara Parets ERC estrena nova seu a l'antiga botiga Can Tiet

La inauguració va tenir lloc divendres i el local es va omplir de gom a gom

Política

Durant la inauguració de la nova seu, al carrer Major, 54
Durant la inauguració de la nova seu, al carrer Major, 54 | S.C.

Sergio Carrillo

Ara Parets ERC va inaugurar divendres a la tarda la seva nova seu, al número 54 del carrer Major. L'acte festiu es va portar a terme en un local ple de gom a gom, amb l'assistència de regidors, militants i simpatitzants d'ERC, així com del president comarcal de la formació política, Oriol Ramon. A més, els socis de govern (Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República) també hi van fer acte de presència.

El motiu del canvi local és, segons l'alcalde republicà Jordi Seguer, "econòmic". El lloguer d'aquest establiment, que fa anys havia sigut la botiga de motos i bicicletes Can Tiet, és "molt més econòmic", segons Seguer, i és per això que acollirà la secció local d'ERC i la del jovent republicà durant aquest mandat.

En l'acte, el batlle va recordar que "pràcticament no érem ni marginals fins al 2014, malgrat que hi havia molt suport electoral en altres comtesses". I va apuntar l'objectiu per a les pròximes eleccions: "Consolidar l'alcaldia i que siguem encara més gent".

D'altra banda, també va explicar que la celebració s'ha anat ajornant després de les pèrdues de la regidora Montserrat Lara i de l'exregidor Ramon Parés, de qui va dir que "són part dels culpables que ERC a l'Ajuntament tingui 5 regidors i que hàgim aconseguit l'alcaldia".

El president comarcal d'ERC, Oriol Ramon, també es va expressar en la mateixa sobre Lara i Parés: "La tasca que han fet i el llegat que deixen és enorme, no només per la feina que han fet, sinó per demostrar-nos que allò que semblava impossible resulta que és possible. Com? Picant pedra".

Per últim, Oriol Ramon va recordar que en una de les seves visites a la presó de Lledoners per veure al president del partit, Oriol Junqueras, el que aquest li va demanar mesos abans de les eleccions municipals de 2019: "Una de les primeres coses que em va dir va ser 'Vull l'alcaldia de Parets. Ho veus possible? Doncs mimeu-los!'".

86 anys d'Esquerra Republicana a Parets

La inauguració de la nova seu va coincidir amb la setmana del 86è aniversari de la secció paretana d'Esquerra Republicana. Concretament el 6 de febrer de 1934 es va formar ERC al municipi, i ho va fer al Bar Rajoler, on actualment hi ha el Centre Cultural Can Rajoler.

La creació es va portar a terme després de l’autorització del Govern General de Catalunya, que es va rebre el 16 de novembre de 1933.

El primer president de la secció d’ERC a Parets va ser Carlos Mumbrú Verdaguer, substituït per Antoni Arimon Farrés (1935) i posteriorment rellevat per Agustí Palou Elies (1937), l'últim president del qual se’n té constància abans de l’inici del franquisme.

Edicions locals