Ecologistes en Acció denuncia la planta incendiada a Montornès davant la Fiscalia de Medi Ambient

L'entitat considera que s'haurien comès diversos delictes, entre ells contra els recursos naturals i el medi ambient

Societat

| Bombers

Ecologistes en Acció de Catalunya ha presentat davant la Fiscalia de Medi Ambient una denúncia contra Ditecsa, l'empresa de reciclatge de dissolvents de Montornès que es va incendiar el passat mes de desembre i que va provocar un abocament tòxic al riu Besòs. 

"Les conseqüències, així com els danys causats per aquest incident, han alterat greument l’estructura i composició de la fauna i flora del riu, i empitjorar l’estat de les masses d’aigua, tant superficials, com subterrànies, i inclús costaneres amb una mortalitat massiva de peixos i obligant a tancar el Parc Fluvial durant més de dues setmanes", assegura l'entitat en el text presentat a la Fiscalia.

Així doncs, en la seva denúncia Ecologistes en Acció considera que l'empresa hauria incorregut en diversos delictes: contra els recursos naturals i el medi ambient; de risc provocat per explosius i altres agents; i d’incendi. Pel que fa als responsables, la denúncia apunta Gonzalo Madariaga, president de Ditecsa, Manuel Roca, director, i la persona responsable de la planta de Montornès en el moment de l'accident.

A banda, l'organització ambientalista sol·licita que, en cas que la Fiscalia obri diligències, l'activitat a la planta quedi paralitzada cautelarment "de manera immediata"."Pensem que és molt probable que la planta de tractament de residus perillosos hagi comès greus imprudències, els protocols d'actuació en el cas d'algunes administracions presenten dubtes i volem tenir accés a tota la informació", explica Quim Pérez, membre d'Ecologistes en Acció i de Mollet pel Futur. 

Assemblea oberta

D'altra banda, el dissabte 15 de febrer Mollet pel Futur, amb grups de la conca del Besòs, organitza una assemblea per posar en comú tota la informació i "definir quina ha de ser la resposta del territori davant el desastre ecològic a la conca del Besòs". La trobada, amb el nom El riu es defensa!, serà a les 10.15 h al Casal Cultural.

Edicions locals