Clubs esportius del Baix Vallès s'afegeixen a la campanya 'T'ho estàs perdent'

Una de les imatges per promoure l'esport femení és la molletana Alèxia Putellas

Esports

Clubs esportius del Baix Vallès s'afegeixen a la campanya 'T'ho estàs perdent'
Clubs esportius del Baix Vallès s'afegeixen a la campanya 'T'ho estàs perdent'

José Luis Rodríguez Beltrán

La gran majoria de clubs del Baix Vallès s'han sensibilitzat, i afegit, amb la campanya T'ho estàs perdent, que promou una major presència de les dones esportistes als mitjans de comunicació. Aquesta és una campanya que impulsa el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

L'objectiu de tot plegat és "avançar cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l’esport femení i posicionar-lo com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències", diu el manifest. D'entre les esportistes seleccionades per convertir-se en la imatge de la campanya hi ha la molletana i jugadora del FC Barcelona, Alèxia Putellas, que tapant-se un ull amb la mà admet: "Si no veus esport femení, t'estàs perdent la meitat de l'espectacle".

 

Els clubs del Baix Vallès també s'han sumat, com ara el Mollet HC, que els seus esportistes s'han fet fotografies amb un ull tapat, siguin nois o noies. "Entenem que tota persona que vol normalitzar una situació s'ha de sumar i al nostre club nois i noies, de totes les edats, s'ha  sumat. Tots els equips s'han fet les fotografies", admet el president del club, Leo Conde.

L'Escola Sant Gervasi també s'ha pronunciat públicament vinculant imatges d'esportistes i també d'entrenadors i entrenadores. "Som una escolta i som formadors. No ens agrada diferenciar entre esport masculí i femení. Tots els entrenadors i entrenadores som una pinya i no es tracta de victimitzar o assenyalar. S'ha de normalitzar la situació", explica Carles Paredes, entrenador del sènior femení del Sant Gervasi.

El Club d'Escacs Mollet també s'ha afegit amb l'objectiu de visibilitzar que els escacs no és només cosa d'homes. "És una campanya perquè les més jovenetes vegin que hi ha dones que també juguen als escacs i que no pensin que és només cosa d'homes", admet la jugadora del Club d'Escacs Mollet i secretària general de la Federació Catalana d'Escacs.

 

 

 

Edicions locals