La Cambra de Comerç de Barcelona està estudiant instal·lar una delegació a Parets

Aquest punt de servei podria substituir el de Mollet, a la Masia Can Lledó, però tampoc està descartat que es mantinguin tots dos en marxa

Economia

Actualment el Baix Vallès compta amb un punt de servei de la Cambra a la Masia de Can Lledó, a Mollet
Actualment el Baix Vallès compta amb un punt de servei de la Cambra a la Masia de Can Lledó, a Mollet | Aj. Mollet

Sergio Carrillo

La Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona està "reflexionant com millorar el servei", segons afirmen fonts de la corporació, i una via per fer-ho podria ser obrir una delegació a Parets. Actualment, al Vallès Oriental hi ha una delegació a Granollers i una altra a Mollet, i sobre la possibilitat d'instal·lar noves delegacions "no hi ha cap opció tancada sobre la taula", asseguren: podria ser un trasllat dels serveis de Mollet a Parets, però "tampoc es descarta duplicar la seu de Mollet" i que, d'aquesta manera, estiguin totes dues en actiu.

Sobre tot plegat, l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, explica que fa uns mesos es van reunir amb la Cambra de Comerç: "Ens van avançar que hi havia la possibilitat d'instal·lar un punt al municipi". I valora molt positivament aquesta proposta: "És una iniciativa d’ells, però sembla atractiu tenir una delegació a Parets. Treballarem per intentar arribar a un acord". El batlle també considera que "Parets és un punt estratègic pel nivell industrial i perquè molts associats de la Cambra són de Parets".

Pel que fa a la ubicació, si tirés endavant el projecte, la nova subseu de la Cambra s'hauria d'establir en un espai municipal cedit pel consistori. "Valorarem el lloc quan tinguin la decisió presa", diu Seguer, tot i que sí que apunta que "podria ser en una zona industrial". De fet, també afirma que des del govern estan treballant actualment per "potenciar La Marineta com a centre de formació", i podria ser aquesta una de les ubicacions a estudiar.

Per últim, Seguer afirma que a la delegació molletana "hi ha dificultats d’accés i d’aparcament", unes mancances que quedarien resoltes amb una seu al polígon paretà.

Una quinzena de delegacions de proximitat arreu de la província

n Actualment, la Cambra de Comerç de Barcelona es desplega en una quinzena de delegacions i oficines de proximitat situades en les principals poblacions de la província barcelonina. Més enllà dels objectius genèrics de la Cambra –"prestar serveis a les empreses, contribuint a la regeneració del teixit econòmic i a la creació d’ocupació, i consagrant la seva funció de representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació"–, cada punt de servei ofereix una programació de formacions i activitats pròpies.

A la delegació molletana –Masia Can Lledó, al carrer Comte d'Urgell, 26– aquest primer semestre de l'any hi ha programades formacions de l'àmbit comercial i màrqueting, de comerç internacional, de gestió empresarial, de gestió del manteniment industrial, de reclutament i atracció de talent en l’era digital, de qüestions generals de l’IVA, d'eines per parlar en públic i d'Excel (tant iniciació com nivell avançat), entre d'altres.

Edicions locals