La competició dels clubs baixvallesans s'atura quinze dies pel coronavirus

La competició federada dels equips absoluts i de formació se suspèn fins a nou avís

Esports

| Jordi Mayor

La competició federada i escolar dels clubs esportius del Baix Vallès se suspèn quinze dies pel coronavirus. Dimecres la gran majoria de les federacions catalanes van anunciar mitjançant comunicats la suspensió competitiva durant les dues pròximes jornades, que afecta els equips absoluts i de formació del territori baixvallesà.

Una de les primeres federacions a pronunciar-se va ser la Federació Catalana de Futbol (FCF), que va advertir el camí que seguirien la resta de federacions catalanes d'altres modalitats esportives. "L’FCF ha pres aquesta mesura després de rebre en el dia d’avui comunicació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), amb la recomanació de suspensió de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit estatal no professional, i de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit autonòmic, per un període de dues setmanes", deia en el comunicat.

Aquesta decisió ha anat acompanyada dels clubs esportius de futbol i futbol sala, que van anunciar mitjançant xarxes socials la suspensió també dels entrenaments durant quinze dies. "El CF Mollet UE informa del tancament del camp durant dues setmanes a l'espera de nous comunicats", advertia el CF Mollet UE, tanmateix el CF Parets: "El nostre club es veu obligat a suspendre tots els entrenaments fins a nou avís". 

Posteriorment al comunicat de l'FCF, van seguir documents en la mateixa línia de les federacions de bàsquet, handbol, judo... entre altres. En aquest cas, la reacció dels clubs ha estat en gran manera suspendre els entrenaments per precaució quinze dies o fins a nou avís. 

Pel que fa a les competicions d'àmbit estatal al nostre territori, en un primer moment s'havia avisat de la possible disputa dels partits a porta tancada dues setmanes però les federacions espanyoles, seguint les directrius del Consejo Superior de Deportes (CSD), van anunciar la suspensió de les competicions d'àmbit estatal no professionals. Una mesura que afecten a la Concòrdia de la Llagosta, a la Segona Divisió de futbol sala; el Recanvis Gaudí Mollet, a la Lliga EBA de bàsquet; i el Tenis Taula Parets, a la Tercera Divisió.

Edicions locals