La Policia de Parets es reforça per fer complir el confinament

El mercat de Can Berenguer es farà aquest dilluns però només amb les parades d'alimentació i amb control d'usuaris

Societat

La Policia Local de Parets ha reforçat el seu servei per controlar, especialment, que les persones que es troben al carrer hi són exclusivament per fer les accions permeses com anar a la farmàcia, a comprar productes de primera necessitat com ara aliments o medicaments, anar a entitats financeres o d'assegurances, desplaçament al lloc de treball i retorn a casa, atenció i cura a infants i persones dependents o activitats similars i necessàries degudament justificades.
 

El cos també controlarà que no hi ha gent al carrer fent vida social ni tampoc als parcs amb infants i que bars, restaurants i la resta de comerços no inclosos com a primera necessitat estan  tancats.

Aquesta és una de les conseqüències derivades de les limitacions i restriccions a causa de l'estat d'alarma decretat aquest diumenge a tot el país

La Comissió de Seguiment del Coronavirus a Parets es reunirà per concretar mesures de suport per a la ciutadania de Parets. Està previst que s'habilitin nous mecanismes d'ajuda a partir d'aquest dilluns per a les persones que, a causa del Coronaviurs, necessitin assistència o fer un contacte directe amb l'administració. Els nous mecanismes i serveis que oferirà l'Ajuntament de Parets seran comunicats a través dels canals de comunicació oficials del consistori.

Les mesures decretades són d'obligat compliment i per això, durant els pròxims 15 dies, prorrogables, és imprescindible viure tenint present les següents limitacions:

Pel que fa a la mobilitat de les persones:

La mobilitat de les persones es veu limitada. Només es pot sortir al carrer per adquirir medicaments, menjar, anar al metge o serveis de primera necessitat, assistència a persones vulnerables, anar a treballar i tornar a casa, proveir de combustible el vehicle, i, quan sigui imprescindible, anar a entitats bancàries. Les persones que hagin de sortir per algun d'aquests motius ha de fer-ho mantenint les distàncies amb altres persones. Sí que es pot sortir a passejar la mascota, però de manera individual i mantenint distància amb altres persones. No es pot anar a visitar a un familiar o amic per oci o vida social, només per necessitats justificades com en el cas de persones dependents.

Queden suspeses les activitats dels comerços, que no poden obrir a excepció de comerços d'alimentació, farmàcies, serveis de primera necessitat, comerç en línia, estancs i perruqueries o tintoreries. Recomanem que les perruqueries limitin el seu horari i atenguin només amb cita prèvia. La resta de comerços han de romandre tancats.

Les persones que vagin a comprar a alguns dels comerços autoritzats, ha de tenir en compte que cal garantir les distàncies de seguretat entre la resta de persones.

Els establiments d'oci, cultural i d'hostaleria, han de romandre tancats excepte serveis a domicili.

Els actes religiosos estan permesos exclusivament si es pot garantir el manteniment de distàncies segures entre persones.


Darreres accions a Parets del Vallès

A partir de dilluns, la Comissió de Seguiment del Coronavirus a Parets habilitarà nous mecanismes de coordinació per atendre les necessitats de les persones vulnerables i dels afectats per aquesta malaltia.

S'ha decidit tancar les portes del cementiri municipal que només obrirà en casos d'enterrament o bé per la vetlla dels difunts i sense cerimònia. En cas que la causa de la mort sigui per COVID-19 no estarà permès fer vetlla i tot el procés d'enterrament es farà amb el fèretre tancat. L'aforament del cementiri en cas de vetlla queda reduït a 1/3 de l'ocupació habitual, és a dir, 7 persones a la sala de vetlla i 4 persones al vestíbul. Els enterraments es fan a l'aire lliure i no tenen límit de nombre d'assistents però aquests hauran d'estar a una distància d'1,5 metres cadascun.

El mercat ambulant dels dilluns de Can Berenguer es manté, però només s'instal·laran les parades d'aliments i la zona estarà vigilada per Protecció Civil, que vetllarà perquè no hi hagi més de 50 persones alhora dins del mercat. El mercat de dimecres al Camp de les Peces queda anul·lat.

Sancions per incompliment de les restriccions

El Reial Decret 463/2020, de 14 de març de 2020, declara l'estat d'alarma per a la gestió sanitària ocasionada pel COVID-19. La Policia Local de Parets i els Mossos d'Esquadra tenen competències per sancionar les persones que incompleixin les mesures establertes durant l'estat d'alarma en el qual ens trobem.

Edicions locals