'Les fades dels contes' recapten diners per combatre el càncer infantil

Es tracta d'un conte infantil escrit pel paretà Xavi López Murtra i que revela la màgia que pot produir la lectura

Societat

'Les fades dels contes' recapten diners per combatre el càncer infantil
'Les fades dels contes' recapten diners per combatre el càncer infantil

Sergio Carrillo

El paretà Xavi López Murtra ha publicat un conte anomenat Les fades dels contes, el seu primer llibre, amb el qual està recaptant fons per combatre el càncer infantil.

La història la va escriure fa un any i assegura que: "Està inspirada en les meves filles i en totes les sessions de lectura que hem estat compartint des que eren ben petites".

La inspiració és precisament per l'afició a la lectura de les seves filles. "Partint d'aquesta base, vaig començar a relatar aquesta història de ficció, enfocada en l'afició a la lectura i en la màgia que aquesta pot produir en els infants. Aquí és on es desenvolupa el fil de la història, que explica viatges que es poden fer buscant determinats trucs concrets dintre dels contes, i com les protagonistes gaudeixen d'aquestes peripècies", explica l'autor.

Un cop la història ja estava escrita, mancaven les il·lustracions, una part "molt important i decisiva", segons López. Tenint en compte que el conte està adreçat a un públic infantil, unes bones il·lustracions poden decantar els infants de voler-lo llegir o no. La il·lustradora Míriam Jaques Grau "es va afegir a la causa" i "gràcies a la seva aportació, vam poder-ho completar i vam fer d'aquesta història un conte il·lustrat", diu el paretà.

Les fades dels contes també van passar per una campanya de micromecenatge per poder tirar endavant l'edició, ja que es tracta d'un conte autoeditat, que ha publicat i distribueix l'editorial Círculo Rojo.

Més enllà d'un conte

L'escriptor assegura que volia publicar la història, però que també volia "treure'n un altre profit", i fer una iniciativa solidària de tot plegat era una opció que li feia il·lusió.

Així que va decidir que tots els beneficis que s'extreguin de la venda aniran a la recerca del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu, amb la col·laboració de la Lluita d’Arnau -associació per la lluita contra la histiocitosi i el càncer infantil-.

"Sóc coneixedor que el càncer infantil és una malaltia que requereix molts recursos i molta investigació. Tot l'esforç que s'està fent per investigar contra el càncer adult no es pot extrapolar per a la investigació del càncer infantil. Per tant, és una malaltia que requereix més protagonisme", diu Xavi López.

L'autor, a més, comenta que coneix el cas particular de l'Arnau, i que "veure tot l'esforç que els pares de l'Arnau, i també altres pares que han estat lluitant, dona un sentiment de responsabilitat". I hi afegeix: "No cal estar directament afectat. Ja que has tingut sort, involucra't per lluitar contra el càncer infantil".

D'aquesta manera, tots els beneficis que extregui de la venda aniran al laboratori de Sant Joan de Déu. Però, a més, el mateix autor va cedir un nombre d'exemplars a La lluita de l'Arnau, perquè des de l'entitat els puguin vendre i fer una recaptació. En ambdós casos, els beneficis acabaran anant a parar a la mateixa causa solidària.

El llibre es pot comprar a Parets a L'Elefant Papereries i també es pot adquirir a bona part de les llibreries (totes aquelles que treballin amb el distribuïdor Logista Libros), així com a internet.

Edicions locals