Parets comptabilitza una vintena d'afectats pel coronavirus al municipi

L'Ajuntament ha celebrat una comissió informativa específica per donar compte de les actuacions

Societat

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets té comptabilitzades una vintena de persones afectades pel coronavirus al municipi. Aquesta és una de les dades que s'ha donat a la comissió informativa específica convocada pel govern local per informar la resta de de grups municipals sobre les accions preses fins ara en relació a la crisi del Covid-19.

Els temes més rellevants que s'han tractat en la comissió són que els mercats municipals de dilluns i dimecres tornaran a comptar exclusivament amb paradetes d'alimentació. S'ha donat compte de la suspensió de totes les activitats municipals. Pel que fa a taxes i impostos s'ha informat que la Diputació ha enrederit temporalment els impostos i que es bonificarà l'import de l'impost que els comerços de restauració paguen per les terrasses. A més, la Generalitat de Catalunya assumeix el 50% del cànon d'aigua dels mesos de març i abril tant per als ciutadans, com per als comerços i les indústries.

Altres mesures de les quals s'ha parlat han estat que, tot i no haver-hi dades oficials per municipis, es creu que a Parets podria haver-hi unes 20 persones afectades per Coronavirus COVID-19 en l'actualitat. Com a mesura de prevenció, s'estan desinfectant diverses zones de Parets amb un líquid que no té cap efecte nociu per a la salut ni de les persones ni dels animals.

Durant el període d'estat d'alarma no es faran plens municipals i s'està estudiant la possibilitat de fer els plens, les comissions i la resta de trobades necessàries de forma telemàtica. Així i tot, en les sessions que es fan de forma presencial, s'estan prenent mesures de protecció i prevenció estrictes pel que fa a la distància entre persones i la utilització del material necessari per prevenir la propagació del virus.

Amb tot, si es mantindran les comissions informatives específiques com la d'aquest matí sobre l'evolució del coronavirus a Parets, on assisteix un reduït nombre de representants, i on s'informarà de totes les novetats. Aquestes comissions tindran lloc els dilluns a les 10 h.

Petició de comissió telemàtica

A la comissió d'aquest matí han assistit tots els grups menys el representant del PSC Parets, que havia demanat que, donada l'ordre de confinament, la reunió es fes de manera telemàtica "amb la finalitat d'evitar risc de contagi del virus entre els membres assistents".

Segons el socialista Francesc Juzgado, l'Ajuntament havia d'estudiar poder fer aquestes comissions de manera telemàtica. Juzgado diu haver demanat a l'Ajuntament una resposta sobre si es mantenia la convocatòria d'aquest matí o si es posposava i assegura que no ha rebut resposta.

Els socialistes demanen un informe explicant totes les actuacions realitzades fins al dia d'avui pel govern i quins treballadors estan treballant presencialment i quins ho estan fent desde casa.

Edicions locals