Sumem Esquerres proposa incorporar infermers escolars als centres públics de Catalunya

"La figura de l'infermer escolar milloraria la salut de l'alumnat i de tota la comunitat educativa, però també facilitaria la conciliació familiar"

Societat

Sumem Esquerres a Parets ha presentat una moció per demanar al Govern de la Generalitat que inclogui una partida pressupostària per finançar la incorporació d'infermers escolars als centres públics de Catalunya.

La primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació i Salut, Casandra Garcia apunta que "hi ha famílies que passen tota la jornada escolar sense poder allunyar-se del centre educatiu per si algun dels seus fills necessita una resposta mèdica que els docents o vetlladors no estan autoritzats a oferir, com ara injectar un medicament de forma urgent".

D'aquesta manera, argumenta, "la figura de l'infermer escolar milloraria la salut de l'alumnat i de tota la comunitat educativa, però també facilitaria la conciliació familiar". Garcia també diu que "l'infermer escolar és essencial per fer tasques de promoció de la salut, com a gestor de serveis i assessoria, i detecció de problemes de salut i vigilància".

La formació local Sumem Esquerres a Parets creu que cal donar resposta a les necessitats que part de l'alumnat presenta a causa de problemes de salut aguda, crònica o altres necessitats específiques derivades de problemes de salut. De fet, l'Associació Científica Espanyola d'Infermeria i Salut Escolar assegura que és urgent incorporar la figura d'infermeria a les escoles per cobrir les necessitats de salut que poden afectar l'alumnat, els docents, els membres de l'AMPA i altres persones de la comunitat educativa.

La moció presentada per Sumem Esquerres també reclama que les escoles bressol siguin reconegudes com a etapa educativa essencial i que, per tant, estiguin incloses dins d'aquesta proposta i puguin comptar amb aquest professional sanitari perquè, segons afirma Casandra García, "l'etapa de 0 a 3 anys és essencial per a la vida, tant com la resta d'etapes".

Edicions locals