Dos joves detinguts per incomplir el confinament de manera reiterada

També s'han sancionats diversos establiments que venien material sanitari a un preu cinc vegades superior de l'habitual

Societat

| Ajuntament de Parets

La Policia Local de Parets va detenir durant el cap de setmana dos joves veïns del municipi per l'incompliment del decret d'alarma per la pandèmia del coronavirus. Les detencions es van produir per estar reiteradament a la via pública sense causa justificada. De fet, un dels detinguts tenia fins a cinc expedients sancionadors oberts per la mateixa causa.

Els joves van ser traslladats a les dependències dels Mossos d'Esquadra i dilluns van passar a disposició judicial.

D'altra banda, els agents també van procedir a la confiscació de diferent material sanitari, principalment mascaretes homologades, que uns establiments dedicats a l'alimentació i no autoritzats per a la seva comercialització havien posat a la venda a un preu fins a cinc vegades superior al preu de venda habitual. Atesa l'actual crisi sanitària, les mascaretes són considerades un producte sanitari de primera necessitat i totes les unitats han estat lliurades a la Residència Pedra Serrada, al CAP Parets, i a diferents centres sanitaris.

Als establiments infractors se'ls ha imposat una multa per incompliment del decret d'alarma i per un presumpte delicte de vulneració de la llei de protecció de les persones consumidores.

33 mascaretes de busseig per a l’Hospital de Granollers

D'altra banda, i en la línia d'iniciatives que també s'estan portan a terme en altres municipis de l'entorn, els veïns de Parets han donat 33 mascarets de busseig per a l'Hospital de Granollers, que serviran per modificar-les i fer nous respiradors per a persones malaltes de coronavirus. La Policia Local i Protecció Civil van ser els encarregats de recollir les mascaretes i lliurar-les a l'hospital granollerí.

Des de l'Hospital de Granollers han agraït l'aportació i, tot i que han tancat la campanya de recollida d'aquestes mascaretes, recorden que es pot continuar fent donacions d'altres materials com bates, guants o mascaretes de protecció, que es poden dipositar a l'autobús situat a la porta de l'hospital.

Edicions locals