Sergio Alonso compleix el somni de la professionalitat amb el Balonmano Base Oviedo

El paretà és el responsable tècnic de l'estructura femenina des d'aquesta temporada 2019-2020

Esports

Sergio Alonso
Sergio Alonso | Balonmano Base Oviedo

El paretà Sergio Alonso va fer la maleta fa unes tres temporades per complir el somni de ser professional en l'handbol. Amb 29 anys, ha complert dues temporades al Bidasoa Irun i ja va camí de fer-ne una a la Unión Financiera Balonmano Base Oviedo, com a màxim responsable de l'estructura femenina. 

Alonso es va forjar com a entrenador al Joventut Handbol La Llagosta mentre estudiava, amb èxit, les llicenciatures de Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció. Fa quatre anys va rebre l'oferta del Bidasoa i va marxar. Després de dos exitosos anys, l'Oviedo el va anar a buscar. "Em van oferir un projecte per portar la direcció esportiva de l'estructura femenina, a més, de dirigir el sènior femení, un infantil femení i un juvenil masculí", admet el paretà, que se sent afortunat de viure per l'handbol: "faig el que m'agrada i això té molt valor. A Oviedo ens tracten molt bé perquè ens han facilitat un pis, compartit, tenim uns xecs per dinar i, evidentment, el nostre sou". 

Alonso va marxar d'un club mític com és el Bidasoa "perquè va haver-hi un canvi de directiva i volíem que continués però sense la responsabilitat de l'estructura femenina i Oviedo va apostar per a mi, suposa fer un pas més per a mi. Puc prendre decisions i tenim un projecte molt positiu que aposta per una sòlida estructura femenina per molts anys, també són ambiciosos amb la base i l'estructura masculina", remarca el paretà, que forma part de l'equip de la direcció tècnica d'un dels clubs més punters d'Astúries. 

Pel que fa al seu futur, Alonso confia continuar a Oviedo i per aquests dies de confinament passar-ho com més aviat millor fent tasques de gestió. "Aprofitem per fer altres feines que durant la temporada és més complicat, com ara fer un dossier de captació, fer cursos d'handbol... paperassa que hem de fer, a banda de fer entrenaments telemàtics amb jugadors i jugadores", apunta Sergio Alonso, que considera que en l'àmbit de l'handbol base "la temporada hauria d'acabar ja pels joves, tot i que entenc que l'handbol professional, com és el nostre sènior masculí, haurem d'estar a l'espera què es decideix".   

Edicions locals