El trànsit a l'àrea metropolitana cau un 10% respecte el passat dissabte

La diferència de nombre de vehicles a les carreteres amb un dissabte normal és del 80%

Societat

El trànsit a l'àrea metropolitana cau un 10% respecte el passat dissabte
El trànsit a l'àrea metropolitana cau un 10% respecte el passat dissabte

El trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona continua disminuint. Aquest dissabte el flux de vehicles ha caigut al voltant d'un 80% respecte un dissabte normal.

En concret, segons les dades del Servei Català de Trànsit, avui dissabte fins a les 10  h, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït de sortida, un 84,2% i d'entrada un 78,6%.

La disminució de trànsit també es registra respecte dissabte passat quan encara no s'havia decretat el confinament total però ja hi havia moltes restriccions de mobilitat. Així, en relació al passat 28 de març de sortida ha disminuït un 10,7%, i d'entrada, un 9,4%.

Controls de Mossos

D'altra banda, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra manté els controls policials a les principals carreteres i autopistes de Catalunya que es van iniciar el passat divendres 20 de març per evitar els desplaçaments a segones residències en caps de setmana.

Per tercer cap de setmana consecutiu, els Mossos d’Esquadra desplegaran prop de 200 controls policials específics en el marc de l’aplicació de la normativa vigent desplegada com a conseqüència de l’actual crisi sanitària.

Els agents desplegats en aquests punts s’asseguraran que totes aquelles persones que estiguin circulant estan autoritzades a fer-ho segons preveu el reial Decret d’Estat d’Alarma. En cas que en el vehicle hi vagi més d’un ocupant, els agents vetllaran perquè es compleixin les mesures de seguretat i que el segon ocupant se situï al darrera del conductor. Les sancions per incompliment de la normativa actual oscil·len entre els 600  i els 30.000 euros.

D’altra banda, les activitats a l’aire lliure, anar a la platja, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer continuen prohibides, de manera que els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents.

 

Edicions locals