Llibreries Obertes permet comprar els llibres de Sant Jordi sense sortir de casa

Es podrà passar a buscar les comandes a la llibreria de proximitat quan acabi el confinament

Cultura

Avui, 23 d'abril, dia de Sant Jordi, és un dia per tafanejar i comprar llibres pels familiars, per les parelles i pels amics. Així que és el dia –també el mes– més important de l’any per al sector del llibre. És per això que Som* i Mortensen han engegat una campanya –Llibreries Obertes– per donar futur a les llibreries de proximitat i permetre que les llibreries, avui tancades al públic, puguin tornar a aixecar la persiana quan acabi el confinament. D'aquesta manera, Llibreries Obertes ha permès i continua permetent que es comprin els llibres de Sant Jordi respectant el confinament.

La campanya aplega 384 llibreries adherides d'arreu del territori català, entre les quals la Llibreria L'Illa i l'Abacus (Mollet), Farrés Impremta Papereria (Parets) i L'Aglà (Montmeló). Llibreries Obertes convida, per mitjà del web llibreriesobertes.cat, a triar un llibre entre un catàleg que supera els 7.000 títols de llibres en llengua catalana. Seguidament, cal triar la llibreria de referència on es vol fer la compra que, un cop torni a obrir, es podrà anar a recollir de mans del llibreter de confiança. Dins del context de Sant Jordi, a més, es pot fer la comanda per a la persona a qui se li vol regalar el llibre i acompanyar-la d'un missatge que se li farà arribar. Per a qui encara no tingui decidit el regal, el web compta amb un blog amb recomanacions literàries d'autors, editors i llibreters.

D'altra banda, en les darreres setmanes la companyia de telefonia Parlem s'ha unit a la iniciativa, de manera que regala a l'usuari un euro per cada llibre comprat. També Libelista s'ha incorporat a la campanya de cara a Sant Jordi per fer difusió conjunta de la crida a la ciutadania a ajudar ara les llibreries de proximitat regalant llibres per Sant Jordir que podran recollir un cop tornin a obrir.

Omnium se suma a la campanya

Més enllà d'aquestes dues incorporacions, Som* i Mortensen també han arribat a un acord amb Òmnium Cultural per consolidar Llibreries Obertes com la gran campanya col·lectiva i de país d’aquest Sant Jordi 2020. Sota el lema Regala un llibre per Sant Jordi l'objectiu és generar mig milió d’euros en venda de llibres fins a Sant Jordi. La suma d’Òmnium permetrà que les llibreries rebin el 100% de l’import de la venda del llibre en el moment en què es fa la comanda. A més, el procés de compra incorpora la possibilitat d’arrodonir el preu a l’alça i destinar aquests diners a projectes que donen resposta a l’emergència social derivada de la crisi per la Covid-19.

Edicions locals