Territori farà treballs de manteniment de ponts i talussos a carreteres de la comarca

En total, el Departament destina més de 12 milions d'euros a vies de la zona est de la demarcació

Societat

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà prop de 60 milions d'euros en els pròxims quatre anys a tasques de manteniment de ponts i talussos de la xarxa viària de la seva titularitat, entre les quals algunes de les carreteres de la comarca, com la C-17 i la C-59.

Així, ha iniciat la licitació, per primer cop, de dotze contractes de serveis per al manteniment d’estructures i actius geotècnics. Les actuacions que s’impulsen consisteixen en tasques de seguiment i conservació de ponts i estructures (6 contractes que sumen 29,5 MEUR) i de talussos, terraplens i obres subterrànies (6 contractes amb un valor total de prop de 30 MEUR), distribuïdes en els àmbits de Barcelona est i oest, Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquests treballs abasten, doncs, els més de 6.000 quilòmetres de carreteres arreu del territori que gestiona la Generalitat de Catalunya.

Els contractes que ara es liciten formen part de la inversió de 430 MEUR que el Departament de Territori i  Sostenibilitat ha destinat  a la millora continuada de la xarxa durant un període de quatre anys. Aquestes actuacions refermen la voluntat del Departament de vetllar per la seguretat viària; en aquest cas, mitjançant la conservació de les estructures i dels actius geotècnics. Actualment, a la xarxa viària de la Generalitat hi ha més de 3.600 estructures i més de 20.000 talussos de desmunt.

En concret, la inversió en el sector est de Barcelona comprèn carreteres de les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme. Algunes de les vies incloses són la B-140, B-142, B-40, BP-5002, BV-5105, C-17, C-31, C-31d, C-35, C-352, C-59, C-60, N-152z, N-II. El contracte de manteniment d’estructures es licita per un import de 6,3 MEUR i el d’actius geotècnics, per 6,7 MEUR.

Edicions locals