'Vaig estar vuit dies en coma; el que he hagut de passar no li desitjo a ningú'

El martorellesenc José Luis Rodríguez està a la recta final de la seva recuperació, després de patir la Covid-19 i estar ingressat des del 21 de març

Societat

Rodríguez es va acomiadar així de les infermeres de les infermeres de l'Hospital de Mollet
Rodríguez es va acomiadar així de les infermeres de les infermeres de l'Hospital de Mollet

Sergio Carrillo

"Jo he pogut amb el bicho. Moltes gràcies a tothom. A mi no m'agafes més". Amb aquestes frases escrites a la seva samarreta, el martorellesenc José Luis Rodríguez abandonava l'Hospital de Mollet a finals d'abril després d'haver estat ingressat més d'un mes a causa del coronavirus. Ho feia fotografiant-se amb les infermeres de la planta, per a qui només té paraules d'agraïment.

A principis de març, Rodríguez va participar en un congrés de salsa a Lloret de Mar: "Hi havia gent d'Itàlia, de França, dels Països Baixos. Érem moltíssima gent". Tenint en compte que va sentir els primers símptomes una setmana i mitja després de tornar del congrés, Rodríguez està convençut que es va contagiar allà.

Va començar a tenir dolors cervicals. No era res que, en altres ocasions, no ho hagués alleujat amb una pastilla. En aquest cas, però, els dolors van ser cada dia més intensos fins que, el divendres 20 de març, va decidir anar a l'ambulatori de Sant Fost. "Allà em van enviar d'urgència a l'Hospital de Mollet i de matinada em van ingressar", recorda Rodríguez, qui apunta que la seva dona va ingressar el mateix dia, amb ell, i va tornar cap a casa als dos dies diagnosticada amb bronquitis. Des del 21 de març, la travessia no ha estat curta ni fàcil. "En un dia vaig passar de planta a semicrítics, cada dia estava pitjor. Fins i tot li vaig arribar a dir, plorant, al cap de planta: 'Intuba'm, si us plau, no puc més amb aquest dolor'".

De l'Hospital molletà el van derivar al Joan XXIII de Tarragona, perquè "les UCI dels hospitals de l'entorn estaven totes plenes". El seu estat no millorava. "Vaig estar vuit dies en coma", explica emocionat. També va patir insuficiència renal. Els seus ronyons van passar a funcionar només al 4%. És per això que va haver de fer diàlisi.

El 13 d'abril finalment va tornar a l'Hospital de Mollet i "bevent tres litres d'aigua al dia els ronyons ja em funcionen a més del 35%", assegura. L'estabilitat era cada cop més a prop. Després de dues setmanes a Mollet, van enviar Rodríguez a l'hotel B&B de Granollers per acabar de recuperar-se. Aquesta setmana ja li han fet la quarta prova de la Covid-19 i, finalment, ha donat negatiu. En les pròximes hores podrà tornar a casa, a Martorelles, amb la família.

Pel que fa a la seva estada a l'hotel, assegura que l'ambient és molt més tranquil: "Els metges i infermers vénen de tan en tant, em prenen el pols o em punxen, però no hi ha el mateix estrès que a l'hospital. A l'hospital estàs compartint habitació i vénen les infermeres molt més sovint".

Crida a la responsabilitat

D'altra banda, Rodríguez aprofita per fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania: "M'agradaria demanar que la gent tingués més consciència, que això no és cap broma. Veig  imatges de gent al carrer sense mascareta i sense guardar distàncies. No ho entenc, ho passes molt malament. No li desitjo a ningú el que he hagut de passar jo". A més, hi afegeix: "Que pensin en els infermers, que estan treballant en torns de dotze hores, i també tenen famílies".

Rodríguez clou parlant del personal sanitari: "Han tingut uns quants morts cada dia i han hagut de decidir que mori una persona gran per posar-li la màquina a una persona més jove. Crec que els costarà sobreposar-se a tot això", opina.

Edicions locals