Visyon guanya el Globus d'Or al Festival d'Hamburg

L'audiovisual, en realitat virtual, també ha rebut aquestes darreres setmanes la Menció d'Honor als The Webby Awards

Cultura

Una de les imatges enregistrades pel dron
Una de les imatges enregistrades pel dron | Visyon

El documental Tras la estela de Elcano: una travesía en 360º, realitzat per Visyon –que forma part de Mediapro– i RTVE, ha guanyat un Globus d'Or al Festival d'Hamburg al millor contingut en realitat virtual, "el màxim premi que es pot guanyar a Europa". També ha rebut la Menció d’Honor als The Webby Awards, "els Oscar del món digital".

Ja fa tres anys que Visyon i RTVE treballen conjuntament i el paretà Emili Blanque, Director de Negoci de Visyon, explica que el mitjà públic els va proposar "enregistrar un viatge sobre el vaixell escola Juan Sebastián Elcano", amb estudiants formant-se per a la Marina espanyola. Tot plegat, coincidint amb el cinquè centenari de la primera volta al món en vaixell, encapçalada per Elcano i Magallanes.

"Ens vam reunir amb l'armada i els hi va encantar", diu Blanque. Així que una guionista de RTVE, un tècnic d'àudio i dos operadors de càmera van pujar al buc al port de Getxo (Biscaia) i van enregistrar la travessia durant quatre dies fins a Puerto Marín (Pontevedra). Fins i tot van poder fer volar un dron. "Hi ha problemes per volar a la costa, però vam demanar els permisos i la peça ha sortit guanyant", comenta el paretà.

El paretà Emili Blanque

Pel que fa a la part audiovisual, Blanque apunta que el documental, en realitat virtual, "té una qualitat molt alta" i destaca el "so ambisònic, posicional". D'altra banda, el paretà també explica que un dels valors d'aquest projecte és que "té una gran narrativa". "El narrador, en veu en off, és el vaixell. Així que coneixem el punt de vista del vaixell, com si tingués ànima", hi afegeix. Concretament, explica com és la vida a bord, com se sent de satisfet pel servei que dona a la formació dels futurs marins de l'Armada, tasca que realitza des de ja fa més de 90 anys.

Pel que fa al reconeixement de la feina realitzada per Visyon i RTVE, reflectit en aquestes darreres setmanes amb els dos guardons rebuts, Emili Blanque assegura sentir-se molt satisfet i lamenta que amb el confinament no s'hagin pogut celebrar.

Edicions locals