Es preveu instal·lar una tanca perimetral al Sot d’en Barriques el pròxim hivern

Les actuacions tenen un cost de 135.000 euros

Societat

L'Ajuntament de Parets ha encarregat la redacció del projecte per instal·lar una tanca perimetral al parc del Sot d'en Barriques. L'encàrrec s'ha fet al mateix grup d'arquitectes que va fer el disseny original de l'espai, el grup Vora arquitectura.

Es tracta d'una tanca formada per pilars de perfil tubular d'acer de dos centímetres de diàmetre pintats de color verd, amb una separació de 10 centímetres entre ells. En el punt més baix, el tancat tindria una alçada de 2,20 metres. Els barrots estaran ancorats a terra i s'ajustaran als parterres actuals perquè les voreres siguin el més ample possible en els tres carrers que delimiten el parc: avinguda de Catalunya i carrers Mercè Rodoreda i Montserrat Roig.

Pel que fa al límit que correspon a parcel·les de titularitat privada, es preveu alçar la barana ja existent per incrementar la seguretat del veïnat. Visualment, l'aspecte de la tanca serà diàfan i l'objectiu és poder tancar el recinte, especialment a les nits, per evitar possibles actes vandàlics.

La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, explica que "amb els barrots verticals s'ha volgut donar una sensació de transparència". El motiu pel qual s'ha fet l'encàrrec del tancament, afegeix Martí, és perquè "l'actual sistema de seguretat del parc amb vigilància no és sostenible i cal prendre altres mesures".

El projecte també preveu vuit portes, coincidint amb els accessos actuals, que no romandran sempre obertes alhora, i que reproduiran com a element decoratiu les fulles de l'arbrat de l'entorn. També s'incorporaran banderoles amb el nom de parc, que seran visibles des de diferents punts.

Tot plegat té un pressupost de 135.000 euros, sense IVA, i inclou la substitució d'alguns dels bancs que estan deteriorats i el sembrat de flors silvestre sobre la gespa. Es preveu que les obres es puguin dur a terme entre finals d'aquest 2020 i principis de l'any vinent, aprofitant la menor afluència de públic que hi ha al parc durant els mesos d'hivern.

Recollida de signatures dels socialistes

Quan es va anunciar la voluntat de tirar endavant aquesta actuació, el passat setembre, el PSC de Parets la va criticar fermament i va engegar una recollida de signatures per evitar el tancament perimetral del parc. Els socialistes deien aleshores que "no hauria d'estar tancat ni per la seva ubicació ni pel tipus de parc que és". A més, asseguraven que el tancament no és una garantia contra el vandalisme: "L'únic parc que tenim tancat a Parets és La Linera i allà hi salten, fan botellons, destrosses i pintades, i trenquen les càmeres".

Edicions locals